Acasă Cultura Invitație către timișoreni, joi! Operele maeștrilor europeni ajung la Bastionul Theresia

Invitație către timișoreni, joi! Operele maeștrilor europeni ajung la Bastionul Theresia

560
DISTRIBUIȚI

Joi, 12 mai, la ora 18:30, la Centrul Multifuncțional din Bastionul Theresia, va avea loc vernisajul expoziției internaționale „Arta restaurării”, curatorul, lect. univ. dr. Habil. Hedy M-Kiss, artist vizual, expert restaurator.

Aceasta va conține imagini ale celor mai cunoscute și însemnate lucrări de restaurare ale operelor maeștrilor europeni: icoane, picturi, altare, iconostase, picturi murale – Leonardo da Vinci, Lucas Cranach sen., Tiziano Vecellio, Johann P. Krafft, Paul Troger, Johann J. Rossler, Josef I. Mildorfer, Mihály Munkácsy ș.a.

Dr. Hanil. Miklós Szentkirályi, președinte al Fundației P.A.N. și al Camerei Restauratorilor din Ungaria, și Attila Czibalmos, director al Centrului de Cultură și Artă Lăzarea, sunt printre invitații de onoare ai evenimentului.

Expoziția este propusă atât experților în domeniu, cât și pasionaților de munca lor, de către Asociația pentru Patrimoniu, Artă și Natură din Timișoara, în parteneriat cu Fundația Pro Arte et Natura din Budapesta și Camera Restauratorilor din Ungaria, cu sprijinul Facultății de Arte și Design, Universitatea de Vest Timișoara, Centrului de Creație al Artelor Vizuale Contemporane, Centrului Regional de Cercetare și Expertiză în Conservare și Rastaurare și Agenției de Dezvoltare Economico-Socială Timiș.

Expoziția este una itinerantă și poate fi vizitată între 12 și 19 mai.

Sunteți bineveniți!

 

Comentarii

comentarii