Acasă Actualitate Învăţământul altfel, la Muzeul Satului

Învăţământul altfel, la Muzeul Satului

DISTRIBUIȚI

“Ziua Alternativelor Educaţionale” are loc la sfârşitul săptămânii, la Timişoara
Copiii ai căror părinţi au refuzat învăţământul tradiţional îşi serbează ziua, sâmbătă, cu începere de ora 10, la Muzeul Satului din Timişoara. Peste 400 de copii din ciclul primar, angrenaţi în învăţământul alternativ de tip Waldorf, Freinet, Step by Step sau Montessori, vor fi prezenţi la cea de-a IV-a ediţie a “Zilei Alternativelor Educaţionale”.
Este vorba despre prichindeii de la Liceul Waldorf, Montessori Schule, Şcoala cu clasele I-VIII din Săcălaz şi şcolile generale 6, 7, 19, 20, 24 şi 25 din Timişoara.
Pe lângă atelierele de lucru şi un concurs de orientare prin Muzeul Satului, micuţii vor da o mână de ajutor autorităţilor locale.
Elevii din învăţământul alternativ vor încerca să facă o curăţenie generală la marginea Timişoarei.
“Probabil, cea mai mare diferenţă între învăţământul alternativ şi cel tradiţional constă în faptul că educaţia alternativă este centrată pe copil şi îl învaţă să gândească inter şi transdisciplinar.
Învăţământul alternativ contribuie în mare măsură la formarea personalităţii şi stimulează la maxim creativitatea”, spune profesoara Mariana Bândea, unul dintre organizatorii evenimentului de la Muzeul Satului.

Comentarii

comentarii