Acasă Actualitate Ioan Cartiș, fost rector al UPT, îl acuză pe Nicolae Robu că...

Ioan Cartiș, fost rector al UPT, îl acuză pe Nicolae Robu că se laudă cu realizările la care nu a contribuit

2473
DISTRIBUIȚI

Ioan Cartiș, rectorul Universității Politehnice din Timișoara în perioada 1996-2004, spune că Nicolae Robu s-a lăudat cu realizări la care nu a contribuit mai deloc.

Primarul a scris, într-o postare pe Facebook, în data de 24 aprilie: „Ca Rector, am modernizat radical Universitatea Politehnica Timișoara la toate capitolele, vizibile pentru oricine fiind obiectivele infrastructurale: Biblioteca, Institutul de Cercetări în Energii Regenerabile, 314 laboratoare, Sala Mare a Senatului, Sala Mică a Senatului, Cantina, Căminele, Baza Sportivă 1, Baza Sportivă 2, Complexul de Bazine de Înot, Parcul Politehnicii (cu o mulțime de copaci plantați de mine, o mulțime de flori, bănci și… fântâni!), Casa Politehnicii 1, Casa Politehnicii 2”.

Ioan Cartiș spune că dintre realizările enumerate de Robu, doar două sunt, în exclusivitate, ale acestuia, sala mică a Senatului și parcul. Celelalte, spune Cartiș, au fost inițiate înainte de 2004, pe când el era rector.

Mesajul rectorului care l-a precedat pe Robu ca rector al Politehnicii:

„Stimate D-le Prof Robu,

Nu doresc să provoc o discuție polemică, dar pentru că ați adus în spațiul public realizările D-voastră din Politehnică în perioada cât ați fost rector, din respect pentru adevăr, se impun unele observații.

Din lista de «realizari», doar două vă aparțin în exclusivitate, și anume, sala mică a senatului și parcul.

La celelalte, gândite și inițiate de mine, ați avut contribuții doar la finalizare ( sala mare a senatului, biblioteca, bazinele de înot ).

Cu referire la Casele Politehnicii, cred că le-ați zugrăvit doar.

Mă rezum la atât, colegii din universitate cunosc realitatea

Fiecare persoană poziționata în funcții de conducere este datoare să facă aprecieri obiective, să respecte adevărul și nu în ultimul rând să fie modest”.

Comentarii

comentarii