Acasă Actualitate Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, la masă cu oamenii străzii din Timișoara

Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, la masă cu oamenii străzii din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Înalt Preasfințitul Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, și-a sărbătorit ziua numelui, conform obiceiului, înconjurat de oamenii fără adăpost din Timișoara. Mitropolitul luat masa alături de 50 de nevoiaș de la cantina de ajutor social al primăriei, de pe strada Telegrafului. Prelatul a cerut ca zilele viitoare toți cei prezenți să treacă printr-un control medical, care va fi asigurat de medicul-maică de la Mitropolia Banatului.

“I-am găsit pe acești oameni senini. Ceea ce înseamnă că cei care se ocupă permanent de ei aici, încarcă să le asigure toate condițiile, pentru oamenii aceștia care au șchiopătat puțin în viață. Mi-au spus că au căldură, au apă caldă și mâncare. Iată că și noi, din vreme în vreme aducem aici alimente și medicamente, chiar astăzi am mai pus la cale încă un proiect de ajutor sanitar. Începând de săptămâna care vine o să intre într-un proces de verificare, de analize fiecare dintre ei. Nădăjduim să-i putem trata”, a spus Ioan Selejan.

Mitropolitul Ioan Selejan a povesit că prezenţa lângă oamenii nevoiaşi îi aduce o mare bucurie, făcându-l să înţeleagă că în locul lor putea fi el.

În urmă cu opt ani, am început această activitate. Eram venit de câteva zile în Banat și oferisem o masă. Erau peste 300 de persoane. La un moment dat, cineva mi-a spus să mergem acasă. Iar eu am zis să mai rămânem, pentru că în rândul acelor oameni era și locul meu. Aici, în rândul acestora trebuia să fiu și eu. De aceea vin mereu, să stau cu ei, pentru că și eu puteam să fiu unul din cei abandaonați de societate, doar Dumnezeu a avut o altă rânduială cu mine”, a mai spus Ioan Selejan.

Centrul Social de Urgență a Primăriei oferă adăpost și masă pentru aproximativ 70 de persoane fără adăpost. Înalt Preasfințitul Ioan Selejan a promis cu ocazia vizitei de ziua Sfântului Ioan că zilele viitoare Mitropolia Banatului va face o importantă cantitate de cartofi, ceapă, morcovi, dulceață și zacuscă.

“Pentru noi e deja o tradiție. Părintele mitropolit a venit în fiecare an la noi și aș vrea să-l citez, pentru că el a spus că a împărțit mâncarea cu frații lui. El așa îi numește. E emoționant, superb. În programele noastre de reintegrare a persoanelor fără adăpost, de recuperarea acestora, latura creștină este una extreme de importantă. Primul pas spre reabilitare este întoarcerea către Dumnezeu. Proximitatea de părintele mitropolit e un lucru pe care și-l dorește orice timișorean. Pentru ei înseamnă enorm, la fel și pentru noi e un ajutor fenomenal”, a declarat Marius Murariu, director adjunct al Direcției de Asistență Socială a Primăriei Timișoara.

 

 

Comentarii

comentarii