Acasă Politica Iohannis – „evanghelistul” PNL în faţa oamenilor de afaceri timişoreni

Iohannis – „evanghelistul” PNL în faţa oamenilor de afaceri timişoreni

167
DISTRIBUIȚI

iohannis la timisoara

Klaus Iohannis, primarul Sibiului şi prim-vicepreşedintele PNL, s-a aflat miercuri, 21 mai, la Timişoara. La ora 16.00, Iohannis s-a întâlnit cu oamenii de afaceri timişoreni, la Casa Adam Muller Guttenbrunn. Acesta le-a prezentat întreprinzătorilor programul economic „Economia liberală. Prin noi înşine”.

Documentul se doreşte a fi scheletul de principii pe care PNL îşi va construi o viitoare strategie de guvernare. Chiar dacă subiectul nu se potriveşte cu alegerile europarlamentare, liberalii vor să facă dovada că gândesc în perspectivă, că au un plan concret pentru economia României.

„Noi am început să construim un program pornind de la nişte obiective, nişte principii şi de la o abordare de politică fiscală, urmând să detaliem măsuri administrative, inclusiv politica bugetară. Contrar a ceea ce se întâmplă acum, când se porneşte de la datele bugetare şi de acolo se încropeşte o aşa-numită politică fiscală, care este de fapt doar o motivare a ceea ce se face administrativ. Abordarea pe care o propunem noi este una logică, o strategie, urmează pratica. Ceea ce se întâmplă acum nu este o guvernare, ci o administrare a ţării, fiindcă din măsurile administrative se crează o mică poveste care motivează fiecare măsură în parte”, a explicat Iohannis.

Printre măsurile propuse de PNL se numără reindustralizarea, întărirea clasei de mijloc, reducerea impozitelor, creşterea competitivităţii, promovarea statului minimal. Liberalii propun câteva măsuri fiscale concrete: generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe şi impozite, impozitarea muncii – de la 45% – angajat şi angajator – să ajungă la 16% plătit de angajat, 16% plătit de angajator, TVA – de la 24% la 16%, impozit pe profit – 16%, impozit pe venit – 16%, impozit pe dividende – 16%.

Prezentarea detaliată a programului economic al PNL a fost făcută de Lucian Isar, fost ministru delegat pentru mediul de afaceri. La evenimentul de la Casa Adam Muller Guttenbrunn au mai participat primarul Nicolae Robu, Cristian Buşoi – candidat din partea PNL pentru Parlamentul European, senatorul Ben-Oni Ardelean, Marcel Vela – primarul municipiului Caransebeş şi alţi lidei liberali.

Comentarii

comentarii