Acasă Sport Ionel Pascotă a câştigat prima etapa a Campionatului Romanian Superbike

Ionel Pascotă a câştigat prima etapa a Campionatului Romanian Superbike

DISTRIBUIȚI

Pascota BRNO 2009Ionel Pascotă a reuşit un debut de senzaţie în noul sezon, reuşind să câştige prima etapa a Campionatului Romanian Superbike, desfăşurată pe circuitul de la Brno din Cehia. Deşi la startul cursei au luat parte nu mai puţin 54 de sportivi din 8 ţări, unii dintre ei deosebit de valoroşi, Pascotă a reuşit să se impună încă de sâmbătă, de la sesiunea de calificări, unde a reuşit cel mai bun timp şi a obţinut prima poziţie pe grila de start.
Duminică, pilotul reşiţean a făcut o cursă perfectă şi a reuşit să câştige detaşat. Pascotă a fost urmat în clasamentul final al cursei de Laszlo Pentek (Ungaria) şi Marco Boni (Italia).
La finalul cursei, Ionel Pascotă a declarat: „Am avut un start prost, am intrat în prima curbă în poziţia a 3-a, dar am reuşit să depăşesc cei 2 piloţi şi să termin prima tură pe poziţia întâi. Apoi, cu fiecare tură, mă distanţam tot mai tare de restul piloţilor, ajungând ca la finalul cursei să am un avantaj de peste 20 de secunde faţă de ocupantul locului 2. Vreau să mulţumesc atât echipei, cât şi sponsorilor care m-au ajutat şi m-au susţinut în obţinerea acestei prime victorii din sezonul 2009. Sunt foarte mulţumit de acest rezultat şi aştept cu nerăbdare prima etapă din Campionatul European Alpe-Adria, de peste 2 săptămâni, pe circuitul de la Hungaroring.”
A doua etapă a Campionatului Romanian Superbike se va desfăşura în perioada 1-3 mai, în Grecia pe circuitul de la Serres.

Comentarii

comentarii