Acasă Actualitate Ionuț Nasleu, fostul director al Piețe SA, reținut de polițiști pe Aeroportul...

Ionuț Nasleu, fostul director al Piețe SA, reținut de polițiști pe Aeroportul Internațional Otopeni, înainte de a zbura spre SUA

DISTRIBUIȚI

Abia demis de la conducerea SC Piete SA Timisoara, Ionut Nasleu va trebui sa dea cu subsemnatul intr-un dosar de santaj, in urma unei plangeri penale depuse la IPJ Timis, in 18.02.2021, de jurnalistii Dragos Bota si Iulia Bota.

Din cuprinsul plangerii penale rezulta ca Bota Dragos-Cosmin se simte amenintat si santajat, dupa ce, in 16.02.2021, la ora 23,36, ar fi primit un mesaj text de la Ionut Nasleu, prin intermediul Whatsapp, in care este atentionat ca, daca mai continua sa publice articole defaimatoare la adresa sa, risca sa apara in public o inregistrare video defaimatoare cu actuala sa sotie.

Acest mesaj a fost raspunsul directorului la solicitarea jurnalistului privind un punct de vedere, la un articol ce urma sa fie publicat.

“Vazand ca actul de sesizare indeplineste conditiile prevazute de lege si ca nu exista vreunul dintre cazurile care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale, in data de 19.02.2021 s-a dispus inceperea urmaririi penale in remcu privire la savarsirea infractiunilor de amenintare si santaj”, se mentioneaza intr-o ordonanta de efectuarea perchezitiei corporale emisa de comisarul sef Silviu Sarbu, de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Timis.

In urma emiterii acestei ordonante, in aceatsa seara, Ionut Nasleu a fost retinut de politisti pe Aeroportul International Otopeni, in timp ce fostul director al pietelor intentiona sa se imbarce intr-o cursa cu destinatia SUA, urmand sa fie adus la Timisoara pentru audieri.

Potrivit ordonantei emise de comisarul sef Silviu Sarbu, in data de 22 februarie, s-a dispus schimbarea incadrarii juridice din amenintare si santaj in infractiunea de santaj, iar in 23 februarie s-a extins urmarirea penala cu privire la inca o infractiune de santaj.

UPDATE:

”Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru șantaj și amenințare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spațiul public, ne-a dat în judecată și a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – șantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de amenințare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare. Cum nu exisă nimic de acest fel și pentru că amândoi nu putem accepta ca viața noastră și activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc și normal – să sesizăm autoritățile statului”, au transmis Iulia și Dragoș Boța

UPDATE:

Ioan Nasleu a fost audiat, în noaptea de miercuri spre joi, în prezența avocatului ales, la sediul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș. După trei ore de audieri, la ora 4,20, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de șantaj.

Sursa: impactpress.ro

Comentarii

comentarii