Acasă Actualitate ÎPS Ioan a sfințit clopotnița și troița, ridicate în curtea Spitalului ,,Victor...

ÎPS Ioan a sfințit clopotnița și troița, ridicate în curtea Spitalului ,,Victor Babeș” din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Înaltpreasfințitul părinte mitropolit Ioan a sfințit clopotnița și troița sculptată în lemn, ridicate în proximitatea bisericii din cadrul Spitalului ,,Victor Babeș” din Timișoara, la sfârșitul săptămânii.

Întâistătătorul Mitropoliei Banatului a fost întâmpinat de către părintele consilier eparhial Cristian Pavel, de la Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei, părintele protopop Cristian Păiș, de la Protopopiatul Timișoara II, părintele Dorian Oprișor, de la Spitalul ,,Victor Babeș” din Timișoara, domnul prof. univ. dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase din cadrul spitalului, membru în Adunarea eparhială, cadre medicale, precum și mulți credincioși care au dorit să participe la acest eveniment.

După sfințirea clopotniței și a troiței, părintele pitropolit Ioan, împreună cu cei prezenți, au intrat în biserică și a fost binecuvântată racla pregătită pentru așezarea în ea a sfintelor moaște Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a înălțat apoi o rugăciune pentru ctitorii, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș, pentru toate cadrele medicale și pentru cei bolnavi, mulțumind și celor care s-au ostenit cu ridicarea clopotniței și a troiței. Preotul slujitor al spitalului, Dorian Oprișor a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru binecuvântare și bucuria făcută cadrelor medicale și credincioșilor în această zi.

Biserica cu hramul ,,Sf. Mare Mucenic Mina” din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ,,Dr. Victor Babeș” din Timișoara, proiectată de către arhitect Elena Laslo a fost ridicată între anii 2002-2004 și împodobită cu pictură în anii 2004-2006, prin strădania preotului Ioan Dumitriu, a cadrelor medicale și a bunilor credincioși din această parte a orașului. Biserica a fost sfințită în data de 11 noiembrie 2006.

 

Comentarii

comentarii