Acasă Actualitate ÎPSS Ioan, 70: “Să nu creadă cineva că, fără mandatul milosteniei, va...

ÎPSS Ioan, 70: “Să nu creadă cineva că, fără mandatul milosteniei, va putea intra în Împărăția lui Dumnezeu!”

DISTRIBUIȚI

Personalități ale vieții publice și culturale,  samarineanului milostiv, cler, credincioși, reprezentanți ai autorităților locale l-au sărbătorit, la Catedrala mitropolitană Timișoara, pe Întâistătătorul Mitropoliei Banatului, Ioan, cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani.

Momentul aniversar dedicat celui de-al treilea mitropolit al bănățenilor  a fost marcat prin săvârșirea Sfintei Liturghii de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul sinaxei euharistice au fost înălțate rugăciuni de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra părintelui mitropolit Ioan în cei 70 de ani de viață și asupra întregii Biserici Ortodoxe bănățene. Totodată s-au înălțat și rugăciuni de pomenire pentru părinții Înaltpreasfinției Sale, Ioan și Ilca.

În cuvântul de învățătură adresat după otpustul slujbei, Mitropolitul Banatului a explicat fragmentul evanghelic duminical, narat de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, în care se prezintă pilda samarineanului milostiv.

La final, Ierarhul a conchis: „Doamne, ajută-ne să îndeplinim, cu multă dragoste, porunca milosteniei, prin care și fără de care, nu putem intra în Împărăția lui Dumnezeu! Să nu creadă cineva că, fără mandatul milosteniei, va putea intra în Împărăția lui Dumnezeu, orice diplomă ar avea în viața aceasta!

Nu în ultimul rând, și din partea clericilor, monahilor şi credincioşilor Arhiepiscopiei Timişoarei au fost transmise cuvinte de felicitare, urări de sănătate și gânduri de aleasă prețuire.

La ceas aniversar, părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, a prezentat noul volum „Omul, comoara lui Dumnezeu”, dedicat convorbirilor duhovnicești cu Ioan al Banatului.

 

Comentarii

comentarii