Acasă Actualitate ÎPSS Ioan a binecuvântat holdele și s-a rugat pentru ploaie, pe câmp,...

ÎPSS Ioan a binecuvântat holdele și s-a rugat pentru ploaie, pe câmp, la Șag Timiș

1691
DISTRIBUIȚI

După ce a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala mitropolitană din Timișoara, ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, a poposit în parohia Șag din Protopopiatul Timișoara I pentru a binecuvânta țarinile și ogoarele, așa cum se obișnuiește în parohii în această perioadă, în Duminica Rusaliilor.

Mitropolitul a fost întâmpinat de către preotul paroh Florin Băran, de către membrii consiliului parohial și de credincioșii parohiei din localitate. Toți cei prezenți au pornit într-un scurt pelerinaj de la biserică și până la hotarul comunei, în câmpia cu holde. Preoții spun că această manifestare religioase este o tradiție a locului de sute de ani, prin care preotul alături de credincioși cer de la Dumnezeu, ca ogoarele să aducă roadă bună în acel an. 

ÎPSS Ioan a oficiat slujba de sfințire a apei și a binecuvântat țarinile, rostind rugăciunile speciale din Molitfelnic, prin care a cerut ca Dumnezeu să ocrotească toate culturile și roadele de grindină, dăunători, inundații și vijelii. Au fost citite și rugăciunile rânduite de Biserică Ortodoxă Română pentru vreme de secetă sau neplouare, cerând lui Dumnezeu să reverse ploi liniștite și aducătoare de roadă peste pământul lovit de seceta din acest an. Evenimentul a fost organizat de Parohia Șag, Consiliul parohial și implicarea Primăriei comunei Șag.

Comentarii

comentarii