Acasă Actualitate ÎPSS Ioan a binecuvântat o donație de echipamente de protecție anti-COVID, la...

ÎPSS Ioan a binecuvântat o donație de echipamente de protecție anti-COVID, la Spitalul de Psihiatrie Jebel

640
DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului, prin Arhiepiscopia Timișoarei și cu Fundația Filantropia, a demarat o acțiune de donație de echipamente de protecție pentru Spitalul din Jebel, în 22 octombrie.

Răspunsul centrului eparhial a venit datorită creșterii ratei de infectare a pacienților din acest spital, care în ultima perioadă se confruntă cu apariția unui focar de Covid 19.

Totodată, grija bisericii se îndreaptă și către personalul medical și auxiliar care își desfășoară activitatea în această unitate spitalicească.

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel, a fost organizat un nou transport de echipamente de protecție, măști, combinezoane, lenjerie, ochelari, precum și scaune pentru persoanele cu dizabilități.

Membri ai Fundației Filantropia, alături personal din cadrul sectorului social al eparhiei, s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor acestei instituții medicale din județul Timiș.

Arhiepiscopia Timișoarei, prin grija părintelui mitropolit Ioan, va continua să desfășoare și alte activități de ajutorare, precum și acțiuni filantropice, în spitale și așezămintele sociale din județul Timiș. Toate acestea vin să completeze necesarul de echipamente de protecție și alte materiale igienico-sanitare utile în această perioadă pentru unitățile care asigură servicii sociale.

Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel este o unitate sanitară publică cu personalitate juridică, înființată în anul 1962, finanțată integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate și aflata în subordinea Ministerului Sănătății. Spitalul are sediul în comuna Jebel, județul Timiș, la 24 de km de Timișoara și se întinde pe o suprafață de 20 de hectare.

Este o unitate sanitară de monospecialitate, cu paturi distribuite în sistem pavilionar care asigură spitalizare continuă pentru următoarele categorii de bolnavi: bolnavi psihici cu patologie psihiatrică, domiciliați pe raza județului Timiș; pacienți încadrați in art. 110/114 Cod Penal, în baza unei sentințe penale rămasă definitivă și care provin din cele 11 județe arondate spitalului prin ordin al Ministrului Sănătății, respectiv: Timiș , Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman pacienți drogo dependenți si alcoolici pacienți internați nevoluntar conform Legii 487/2002; pacienți a căror internare este dispusa prin ordonanța procurorului pe durata judecații sau urmăririi penale; pacienți internați în vederea expertizei medico-legale psihiatrice în urma unei dispoziții judiciare.

Comentarii

comentarii