Acasă Actualitate ÎPSS Ioan a venit încă o dată în sprijinul spitalelor, în teribila...

ÎPSS Ioan a venit încă o dată în sprijinul spitalelor, în teribila criză energetică provocată de pandemia COVID19

DISTRIBUIȚI

ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatul, a venit încă o dată în sprijinul spitalelor din Timiș, în teribila criză energetică provocată de pandemia COVID19. De această dată, ÎPSS Ioan, cu sprijinul unei fundații creștine, a reușit să facă rost de două generatoare de căldură. Acestea au ajuns la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara și la Maternitatea Bega.

Prof. univ. dr. Marius Craina, șeful clinicii Bega, a spus că ÎPSS Ioan a venit în urmă cu o săptămână la unitatea medicală și s-a interesat de posibilitatea montării unui generator pentru asigurarea încălzirii și a apei calde în caz de avarii, așa cum s-a întâmplat în Timișoara în urmă cu câteva săptămâni când abonații casnici ai Colterm, dar și spitalele din oraș, au rămas fără căldură.

Clinica mai are un generator în curte, dar tot în acel spațiu mai poate fi montat unul. Astfel că marți 16 noiembrie, ÎPSS Ioan și-a onorat promisiunea și a asistat la descărcarea generatorului, iar în zilele următoare se va începe proiectarea pentru instalarea utilajului și punerea lui în funcțiune astfel, încât să fie respectate toate normele de siguranță și să primească și avizul ISU Timiș.

„Având în vedere situația de criză energetică prin care a trecut orașul când nu a fost încălzire și apă caldă, acest nou generator este mai mult decât binevenit. Astfel în condiții de extremă urgență așa, cum s-a întâmplat în Timișoara, unitatea sanitară să nu rămână fără încălzire și apă caldă, iar pacientele cu copiii și cadrele medicale să nu sufere de frig”, a spus prof. Craina, marți, 16 noiembrie 2021.

Comentarii

comentarii