Acasă Actualitate ÎPSS Ioan: ”Dumnezeu să vă binecuvânteze și să rămâneți icoane vii cu...

ÎPSS Ioan: ”Dumnezeu să vă binecuvânteze și să rămâneți icoane vii cu care va împodobi Dumnezeu Raiul!”

398
DISTRIBUIȚI

În prima duminică din Postul Sfintelor Paşti 2021, când în Biserica Ortodoxă Română este sărbătorită biruința dreptei credințe asupra iconoclasmului și a tuturor ereziilor trinitare si hristologice, înaltpreasfinţitul părinte Ioan, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului, a participat la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, oficiată la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara.

După chinonic, părintele Daniel Hlodec a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

După otpustul slujbei euharistice, mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a explicat fragmentul evanghelic duminical, narat de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan (1, 43-51). Totodată, Înaltpreasfinția Sa a creionat și contextul evenimentelor petrecute în capitala Imperiului Bizantin, la Constantinopol, în 11 martie 843, pe timpul împărătesei Teodora, atunci când, printr-un sinod, prezidat de patriarhul Metodie, a fost restabilită cinstirea sfintelor icoane și ratificate hotărârile dogmatice ale celor șapte Sinoade Ecumenice.

La final, Părintele Mitropolit Ioan a subliniat faptul că fiecare om este o icoană vie a Bisericii: „Așa cum sărut icoana când intru în Biserică, tot așa, îngăduiți-mi, să vă sărut și pe frățiile voastre, care sunteți icoanele vii din catedrala noastră din Timișoara. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să rămâneți icoane vii cu care va împodobi Dumnezeu Raiul! Abia așteaptă Dumnezeu să-și vadă Raiul plin cu icoane ca dumneavoastră. Doamne, învrednicește-ne să ne așezi, pe toți, într-un loc în Rai și icoane vii fiind, să Te putem lăuda și preamări în vecii vecilor”!

Comentarii

comentarii