Acasă Eveniment Irakian, fost ofițer în armata irakiană, reținut pentru că fabrica arme letale...

Irakian, fost ofițer în armata irakiană, reținut pentru că fabrica arme letale cu o imprimantă 3D, în vila sa din Dumbrăvița

1418
DISTRIBUIȚI

Polițiștii au descoperit la Dumbrăvița o fabrică de arme letale, scoase la imprimantă 3D. Afacerea a fost pusă la cale de un fost militar în armata irakiană, care locuieşte de zece ani în România. În vilă cu piscină din mijlocul localităţii, bărbatul avea un arsenal de luptă, inclusiv un buncăr cu nisip unde-şi testa mitralierele.

Irakianul confecţiona zeci de arme singur de la zero. Carcasele le făcea la imprimante 3D după proiecte proprii, iar componentele le importa din străinătate. Numai în ultimul an – o singură firmă de livrări i-a adus peste 100 de pachete din Germania, Austria, Marea Britanie sau Serbia. Apoi asambla armele piesă cu piesă.

Destinaţia armelor: Irak. Dar nu plecau oricum. În curtea fostului ofiţer irakian – de 47 de ani – poliţiştii au găsit un adevărat poligon de tragere. Un buncăr, cu două intrări, plin cu nisip, unde individul îşi testa marfa înainte de a o trimite peste graniţă. Vecinii nu au auzit niciodată nimic.

Fostul ofiţer a fost retinut pentru 24 de ore și este cercetat pentru deţinere şi fabricare ilegală de arme letale.

Comentarii

comentarii