Acasă Actualitate Ireal! O sală de sport din Timișoara este de 13 ani în...

Ireal! O sală de sport din Timișoara este de 13 ani în construcție

DISTRIBUIȚI

Autorităţile promit de ani buni stadioane mari, săli de sport încăpătoare, însă în realitate, la această oră, tot bătrâna Sala Olimpia, construită în 1968, rămâne cea mai importantă sală de sport din Timișoara. Construcția sălii polivalente a Politehnicii e demnă de filmele cu Stan și Bran. Lucrările au început în 2010, în mandatul rectorului de atunci, Nicolae Robu, care apoi a fost și primarul Timișoarei, timp de două mandate. Au fost continuate în mandatul rectorului Viorel Şerban, iar acum e rândul noului conducător al UPT, Florin Drăgan să se chinuie cu ea.

Mica Polivalentă, cum e numită arena UPT-ului, va avea o capacitate de 2.600 de locuri. Ani de zile au fost probleme cu constructorii, care au intra pe rând în insolvență, la scurt timp după ce câștigau licitația. Atunci când lucrările erau gata în proporţie de 70 la sută, s-a decis reproiectarea structurii acoperişului, dărâmarea celui vechi şi ridicarea unui nou acoperiş.

Acoperişul a trebuit schimbat pentru a putea ține acel cub pe post de tabelă, pentru care a trebuit modificat proiectul.

Rectorul Florin Drăgan a declarat recent că ar vrea ca Mica Polivalentă să fie gata în 2024.

Investiţia inițială de la Baza 2 Politehnica era de aproximativ 6,5 milioane de euro.

Şi noua sala Polivalentă din Timişoara, de 16.000 de locuri, este încă un vis frumos. Deocamdată suntem tot la fază de hârtii, documente și studii de fezabilitate.

Comentarii

comentarii