Acasă Actualitate „Irecuperabilele” Nico şi Ghizi au fost salvate de Pentru Voi Timişoara, iar...

„Irecuperabilele” Nico şi Ghizi au fost salvate de Pentru Voi Timişoara, iar acum sunt pe plaja de la Santa Monica SUA

444
DISTRIBUIȚI

pt voi la Santa MonicaNu-şi cunosc nici mama, nici tata. De micuţe au fost părăsite şi aruncate în orfelinate. Au fost hăituite, bătute şi umilite, înflămânzite şi duse la marginea disperării, dar a venit speranţa: Nico şi Ghizi au fost salvate de Fundaţia Pentru Voi Timişoara.
„Când le-am cunoscut pe Nico şi pe Ghizi la începutul anilor ’90, erau etichetate că “irecuperabile”, locuiau într-un cămin spital, nu aveau hainele lor, erau îmbrăcate în treningurile “de protocol”, care se scoteau din magazie, când venea o vizită, nu aveau suficientă mâncare, nu făceau nimic toată ziua. În 1999 le-am luat la Fundaţia Pentru Voi, în prima noastră locuinţa protejată, DINA. Azi sunt la Santa Monica, se bucură de soarele californian şi de ospitalitatea gazdelor. Mâine vor merge la Los Angeles la ceremonia de deschidere a Jocurilor Mondiale Special Olympics, în prezenţa Primei Doamne Michelle Obama. Ce parcurs! Nu pot decât să mulţumesc donatorilor olandezi care ne-au dat bani că să cumpărăm primele noastre apartamente în care am început în 1999 locuinţele protejate şi tuturor celor care înţeleg ce facem şi sunt alături de Fundaţia Pentru Voi!”, a povestit Laila Onu, directorul Fundaţiei Pentru Voi Timişoara.
Delegația Special Olympics România, din care face parte şi echipa Pentru Voi, a avut o întâlnire publică de bunvenit, în preajma unei plaje din Santa Monica, la care a participat și consulul României la Los Angeles, Eugen Chivu. Au primit, din nou, un călduros ”Welcome” la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics. La eveniment delegaţia a fost salutată şi de Daniela Istrate, președinte național la Uniunea și Liga Societăților Românești.

Comentarii

comentarii