Acasă Actualitate ISJ Timiș a încheiat parteneriat cu Asociația de Baschet Timiș pentru revitalizarea...

ISJ Timiș a încheiat parteneriat cu Asociația de Baschet Timiș pentru revitalizarea baschetului în școli

563
DISTRIBUIȚI

Miercuri 22 septembrie, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Asociația Județeană de Baschet Timiș au încheiat un parteneriat de colaborare, în anul destinat sportului în sistemul de învățământ din județ.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef, a explicat: ”Ne dorim să creionăm nu numai un campionat de baschet la nivelul școlilor din Timiș, ci și competiții punctuale, nu numai la Timișoara, ci în toate localitățile din județ. Avem toate bazele sportive scanate și medaliate și competițiile vor avea loc pe zone”.

Obiectiv: revitalizarea baschetului în rândul copiilor! ”Colaborarea dintre AJB Timiș și ISJ Timiș este foarte binevenită pentru elevi și încercăm să revitalizăm baschetul în școli, ceea ce este un lucru foarte important. Vom organiza un campionat interșcolar. E primul proiect. Vom vedea câte școli se înscriu. Apoi vom organiza campionatul sub forme de grupe. Inspectoratul ne va ajuta cu sălile de sport care sunt bune pentru un asemenea campionat. În Timișoara sunt câteva”, a spus Rudu Bugezan vicepreședintele Asociației Județene de Baschet Timiș.

Vor fi două competiții: una de cinci la cinci și alta de trei la trei. Către școli a fost trimisă o fișă de către ISJ cu detaliile referitoare la sportul la care pot să participe, echipe, vârste și infrastructură.

”Vreau să vă spun că parteneriatul cu AJB Timiș este partajat, organizarea este făcută împreună, dar arbitrajul îl facem noi. Vom pune la dispoziție infrastructura școlară de sport, pe care o avem și asistența medicală și transportul unde este cazul. Parteneriatul este partajat, dar responsabilitatea este comună”, a spus prof. Marin Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, miercuri 22 septembrie.

Comentarii

comentarii