Acasă Actualitate ISJ Timiș a pregătit 360 de locuri în școli pentru elevii refugiați...

ISJ Timiș a pregătit 360 de locuri în școli pentru elevii refugiați din Ucraina

DISTRIBUIȚI

În județul Timiș, există opt unități de învățământ în care elevii studiază ucraineană ca limba maternă, de la învățământul preșcolar până la liceu. Sunt înregistrați 90 de preșcolari, 460 de elevi în primar și gimnazial și 103 elevi la liceul Iulia Hajdeu din Timișoara.

Prof. Marin Popescu, inspectorul șef, a declarat, miercuri, 2 martie, că ISJ Timiș, împreună cu prof. Bobic, inspectorul de limbă ucraineană, a analizat disponibilitatea de locuri în școli, în eventualitatea în care, în perioada următoare, în Timiș, vor fi ajunge refugiați din Ucraina cu copii.

Există o disponibilitate de 360 de locuri în cadrul mai la multor unități de învățământ, dintre care amintim: Știuca 60, Darova 50, Bethausen 20, Mașloc, Remetea Mică, Alioș, 100, Victor Vlad Delamarina – Pietroasa Mare, 40 de locuri, Banloc 40 și Bârna – Pogănești 50 de locuri pentru elevi.

”Aici elevii ucrainieni refugiați pot fi școlarizați și participa la activități educaționale. Avem profesori de limba ucraineană, calificați. Cu siguranță vom avea și sprijin și de la elevii vorbitori de limba ucraineană”, spune prof. Popescu.

De asemenea, prof. Popescu s-a întâlnit, miercuri, și cu directorii școlilor din Timiș pentru a discuta despre acest aspect și de altele. Elevii vor primi pachete de igienă personală, rechizite și dacă e cazul hăinuțe pentru pentru micuții de grădiniță. Pachetele vor fi distribuite de ISJ Timiș, împreună cu cele 7 unități de învățământ.

”Am vorbit cu primarul și directorul școlii din Știuca unde deja au fost repartizate familii de refugiați ucrainieni. Mai mult de trei zile nu au stat”, a subliniat prof. Popescu.

Comentarii

comentarii