Acasă Actualitate ISJ Timiș: ”Din 9 martie, întreaga activitate a școlilor se va desfășura...

ISJ Timiș: ”Din 9 martie, întreaga activitate a școlilor se va desfășura numai față în față!”

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș atenționează că, începând cu data de 9 martie 2022, întreaga activitate a unităților școlare din județ se va desfășura numai față în față, așa cum a impus Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

Excepție fac acele școli care au decis că trebuie să urmeze activitatea parțial sau total online. E vorba numai de trei în Timișoara și niciuna în județul Timiș: Colegiul Tehnic ”I. C. Brătianu”, Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu” Timișoara, din cauza infrastructurii, și Școala Gimnazială Rudolf Walter.

Prof. Marin Popescu, inspector șef al ISJ Timiș, a explicat: ”Trebuie să găsim soluții ca elevii și profesorii de la cele trei unități de învățământ să vină la activități didactice față în față, o dată cu ridicarea restricțiilor. Am revenit la starea de normalitate din această perspectivă. Se ia în calcul și varianta cursurilor în două schimburi”.

În ceea ce privește testările de salivă, acestea vor mai avea loc numai în această săptămână. Mai sunt stocuri.

”Le mai facem în această perioadă de tranziție, să spunem așa, fiindcă încă mai există o transmitere comunitară a SARS-COV2. De aceea este foarte important să avem grijă și să monitorizăm atent situația. Infectările apar în comunități, iar acestea se află în jurul școlilor. Dacă Ministerul Educației ne va transmite recomandări și pentru săptămâna viitoare, vom face testare, în funcție de numărul testelor pe stoc.

A intrat în obișnuință. E o rutină. În perioada următoare trebuie să monitorizăm foarte atent situația, privind COVID-ul în școli. Unitățile de învățământ vor face asta”, a mai spus prof. Marin Popescu, miercuri 9 martie 2022.

 

 

Comentarii

comentarii