Acasă Administraţie Istoria! Ecluzele de pe canalul Bega

Istoria! Ecluzele de pe canalul Bega

614
DISTRIBUIȚI

Sistemul de ecluze pe canalul Bega a fost construit ├«ntre anii 1900 – 1916, pentru ca naviga╚Ťia s─â se poat─â desf─â╚Öura ├«n bune condi╚Ťii pe ├«ntreg parcursul anului.

Canalul Bega este unul navigabil în România și Serbia și are o lungime de 114 km și se întinde între Timișoara și orașul sârbesc Titel. Canalul Bega intersectează canalul Tisa-Dunăre-Tisa și apoi apele Begăi se varsă în Tisa.

Pe canalul Bega sunt un număr de 6 ecluze, 2 se află pe teritoriul României și 4 sunt în Serbia.

Ecluza de la S├ónmihaiu Rom├ón (jud. Timi╚Ö). Aceasta apare ├«n Lista Monumentelor Istorice din jude┼úul Timi┼č.

Se modernizeaz─â prin proiectul transfrontalier ÔÇ×Repararea infrastructurii de naviga╚Ťie pe canalul BegaÔÇŁ, care se afl─â ├«n desf─â╚Öurare. Finalizarea lucr─ârilor sunt prev─âzute pentru anul 2021.

Ecluza de la S├ónmartinu Maghiar este func╚Ťional─â

Ecluza de la Srpski Itebej (din Serbia). Aici se fac repara╚Ťii prin proiectul ÔÇ×Repararea infrastructurii de naviga╚Ťie pe canalul BegaÔÇŁ, care se afl─â ├«n desf─â╚Öurare. Finalizarea lucr─ârilor sunt prev─âzute pentru anul 2021.

Ecluza de la Klek. Aici se fac repara╚Ťii prin proiectul ÔÇ×Repararea infrastructurii de naviga╚Ťie pe canalul BegaÔÇŁ, care se afl─â ├«n desf─â╚Öurare. Finalizarea lucr─ârilor sunt prev─âzute pentru anul 2021. Ecluza de la E─Źka este func╚Ťional─â. Ecluza de la Titel este func╚Ťional─â. Ecluza de la Sanmihaiu Rom├ón ├«n lucru.

 

Comentarii

comentarii