Acasă Administraţie ISU Timiş a primit două noi autospeciale de stingere a incendiilor, finanţate...

ISU Timiş a primit două noi autospeciale de stingere a incendiilor, finanţate din fondurile Consiliului Judeţean

841
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a primit două noi autospeciale de stingere cu tunuri de apă şi spumă, dar şi şapte ambarcaţiuni pneumatice de salvare, toate plătite din fondurile alocate de CJ Timiş. Două milioane de lei a alocat instituţia cu această destinaţie Inspectoratului pentru Situații de Urgență în acest an, pentru achiziționarea de echipamente, cât și alte investiții, iar rezultatele se văd deja.

Vineri au fost predate către ISU Timiș două autospeciale de stingere cu tunuri de apă și spumă, cât și șapte ambarcațiuni pneumatice de salvare și intervenție pe apă și gheață. Valoarea celor două autospeciale este de aproape 900.000 lei, iar ambarcațiunile au costat 112.000 lei. De asemenea, urmează a fi achiziționat un generator de mare putere, 450 KWA, în valoare de 610.000 lei, cât și un echipament pirotehnic în valoare de 68.000 lei.

„Cred că ultimii doi ani au fost unii dintre cei mai buni pentru ISU, în ceea ce privește dotarea cu echipamente noi. Asta se datorează în mare parte și Consiliului Județean. Am alocat sume considerabile pentru a crește capacitatea de răspuns în situații de urgență. Sunt investiții în siguranța timișenilor. Nu ne oprim aici, mai sunt multe de făcut. Alocăm bani celor de la ISU și pe bugetul din 2020”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Investițiile din fonduri de la Consiliul Județean Timiș nu se opresc la echipamente. Sunt alocați bani și pentru imobilele subunităților ISU din județ. Astfel, urmează construcția de noi sedii pentru stația de pompieri Făget și punctul de lucru Cărpiniș. De asemenea, se va realiza și un dispecerat integrat pe amplasamentul existent din Timișoara, str. Cluj nr. 14.

Comentarii

comentarii