Acasă Actualitate ISU Timiș, apel la cetățeni în misiunea pentru salvarea de vieți. Opt...

ISU Timiș, apel la cetățeni în misiunea pentru salvarea de vieți. Opt persoane fără adăpost, luate din frig, în noapte de joi spre vineri

392
DISTRIBUIȚI

isuInspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș face apel la cetățeni pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se pot adăposti de frig. Cum temperaturile au scăzut brusc începând de joi, 11 februarie, echipajele de intervenție au început să patruleze în Timișoara, Lugoj, Buziaș, Deta, Sânnicolau Mare și Făget, în locurile frecventate de persoanele fără adăpost.

„În urma misiunilor de patrulare din noaptea trecută (joi spre vineri – n.r.), pompierii au identificat 8 persoane care stăteau în frig, 5 la Lugoj și 3 la Timișoara, apoi, ajutați de colegii de la Serviciul de Ambulanță Județean, le-au transportat pe acestea la spital sau la adăposturile special amenajate pentru persoanele fără adăpost”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Aceștia au postat inclusiv pe Facebook un anunț prin care fac apel la spiritul civic al cetățenilor, pe care îi roagă să anunțe prin apel la numărul unic de urgență 112 dacă au observat persoane fără adăpost. Un timișean, luând seamă de apelul celor de la ISU, a anunțat, în jurul orei 00:00, că a văzut două persoane fără adăpost care stăteau în frig. La locul indicat s-a deplasat de urgență o ambulanță SAJ care a preluat persoanele și le-a transportat la un adăpost.

„Prin acțiunile noastre și prin sprijinul cetățenilor, în noaptea trecută am reușit să salvăm 10 persoane de la îngheț. Mulțumim cetățenilor care nu rămân indiferenți și aleg să se implice alături de noi în astfel de acțiuni. Împreună putem salva viețile celor care trec prin momente grele ale vieții și au ajuns să locuiască în stradă”, mai transmit reprezentanții ISU Timiș.

Apelul celor de la ISU Timiș, cel postat inclusiv pe pagina de Facebook a instituției:

„NIMENI NU MERITĂ SĂ FIE LĂSAT ÎN FRIG!

Având în vedere temperaturile scăzute care s-au înregistrat astăzi, echipaje din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș vor executa în fiecare noapte misiuni de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost pentru a le transporta pe acestea la adăposturi.

Rugăm cetățenii care observă persoane fără adăpost să sune la numărul unic de urgențe 112 și să ne anunțe locul unde se află acestea, iar echipajele de salvatori le vor prelua pentru a le transporta la adăposturi.

Mulțumim pentru spiritul civic de care dați dovadă!”.

Comentarii

comentarii