Acasă Actualitate Isus răstignit pe cruce de grâu, în Giroc! Manifestare de suflet, unde...

Isus răstignit pe cruce de grâu, în Giroc! Manifestare de suflet, unde invitat special a fost ÎPSS Ioan

DISTRIBUIȚI

Duminică 18 mai, girocenii și chișozenii, în frunte cu primarul interimar, Dan Vârtosu, îmbrăcați în ii sau în diferite costume naționale au participat la o manifestare de suflet, unde invitat special a fost ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului.

Biserica Ortodoxă din Giroc și Primăria Giroc au organizat slujba de sfințire a noii troițe care împodobește comuna și se află în centrul localitătii, în fața bisericii.

Fiindcă a fost un eveniment deosebit și a avut loc în preajma Zilei costumului național, girocenii și chișozenii au venit îmbrăcați în costume populare tradiționale.

Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan și a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în biserică, de Duminica Mironosițelor, iar la finalul acesteia, în jurul orei 12.00, a avut loc sfințirea troițe.

În cuvântul său de învățătură, IPSS Ioan a spus:

“Sfinții Constantin și Elena au văzut pe cer semnul Sfintei Cruci. Pe această cruce au văzut-o și Sfinții Constantin și Elena. Această troiță este mirul adus astăzi lui Iisus Hristos.

Orice faptă bună pe care o săvârșiti este mir adus lui Hristos Cel înviat din morți. Crucea aceasta este mai deosebită. Are două fețe: pe cea de la stradă îl veți vedea pe Iisus Hristos răstignit și pe cealaltă față dinspre biserică, am vorbit cu meșterul și l-a făcut răstignit pe o cruce de grâu.

Am zis că dacă Iisus Hristos ar fi fost răstignit în Banat ar fi avut o coroană de grâu în cap. Bănățene nu l-ar fi încununat cu spini, ci cu o cunună din spice de grâu.

Mulțumim familie pentru jertfa aceasta  mulțumim și Primăriei Giroc și domnului Dan Vârtosu că din acest loc unde ne aflăm, un loc nedefinit, parcă a nimănui, așa de frumos, a fost amenajat acum pentru Învierea Domnului Isus Hristos!”.

 

 

 

Comentarii

comentarii