Acasă Actualitate Italienii de la WeBuild, desemnați câștigători pentru modernizarea lotului 1 Caransebeș –...

Italienii de la WeBuild, desemnați câștigători pentru modernizarea lotului 1 Caransebeș – Lugoj din calea ferată Caransebeș – Timișoara

DISTRIBUIȚI

CFR Infrastructură i-a desemnat câștigători pe italienii de la WeBuild pe lotul Caransebeș – Lugoj (39,5 km). Contractul pentru modernizarea primului lot al tronsonului Caransebeș – Timișoara Est are o valoare estimată de 1,4 miliarde de lei.

Oferta financiară depusă de Asocierea WEBUILD SPA – SALCEF SPA, în valoare de 1,367 miliarde de lei, fără TVA, a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare a fost identificată și va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil.

Amintim că în decembrie 2021, CFR Infrastructură a primit șapte oferte la licitația pentru modernizarea liniei Caransebeș – Timișoara Est, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Până la termenul limită din 21 decembrie, la licitația CFR SA au depus oferte:

 FCC CONSTRUCCION S.A, loturile 1 și 2

Asocierea Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A. (Leader),RETTER Projectmanagement,PIZZAROTTI, lotul 1

Asocierea ARCADA COMPANY (Leader),EURO CONSTRUCT TRADING 98,S.C. Alstom Transport S.A., lotul 2

Asocierea S.C. Alstom Transport S.A. (Leader),EURO CONSTRUCT TRADING 98,ARCADA COMPANY, lotul 1,

Asocierea MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Leader),Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.,OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S., loturile 1 și 2,

Asocierea PORR CONSTRUCT (Leader),Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş., loturile 1 și 2,

Asocierea WEBUILD SPA – MILANO (Leader),SALCEF SPA, loturile 1 și 2.

CFR Infrastructură a lansat pe 15 iunie licitația pentru modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș – Timișoara Est. Valoarea estimată a lucrărilor pe tronsonul de aproape 94 de kilometri este de 3,18 miliarde de lei.

Licitația este împărțită în două loturi: Lot 1 Caransebeș -Lugoj și Lot 2 Lugoj – Timișoara Est.

La finalizarea lucrărilor, timpul de parcurs dintre Caransebeș și Timișoara va fi de sub o oră pentru trenurile de călători. Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Comentarii

comentarii