Acasă Cultura Izvoarele Răscoalei lui Horia – scrisă de cel mai de seamă istoric...

Izvoarele Răscoalei lui Horia – scrisă de cel mai de seamă istoric contemporan al Banatului imperial

1235
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi! Strălucitoare lucrare Izvoarele Răscoalei lui Horia este scrisă de cel mai de seamă istoric contemporan al Banatului imperial,Costin Feneșan, și reprezintă privirea eruditului istoric asupra ecourilor bănățene și din Oltenia ale răscoalei dramatice a lui Horea.

Cartea a apărut la editura Academiei Române.

Despre această importantă carte, cel mai de seamă scriitor în viață al Banatului, Daniel Vighi, a spus:

”Vă împărtășesc bucuria intelectuală pe care mi-a oferit-o astăzi Costin Feneșan, în viziunea mea cel mai de seamă istoric contemporan al Banatului imperial, care a avut generozitatea să-mi trimită ultima sa carte din seria celor multe scrise de domnia sa, toate erudite, bazate pe documente de arhivă și pe o pasiune rară de cercetare.

Subiectul acestei cărți este acela al izvoarelor răscoalei lui Horea din Seria A DIPLOMATARIA, Volumul XII al Academiei. Interesul meu este stârnit mai ales de privirea eruditului istoric asupra ecourilor bănățene și din Oltenia ale răscoalei dramatice a lui Horea.

O să revin cu o analiză mai amănunțită asupra cărții pe care o voi publica pe website-ul asociației Ariergarda ca o contribuție la cunoașterea istoriei provinciilor istorice ale Transilvaniei, Banatului și Olteniei, așa cum apar ele scrutate de cercetarea scrupuloasă și erudit-științifică a lui Costin Feneșan pe care îl felicit public pentru reușita sa editorială”.

Comentarii

comentarii