Acasă Eveniment UPDATE: Jaf la o sucursală a Băncii Transilvania din Timişoara

UPDATE: Jaf la o sucursală a Băncii Transilvania din Timişoara

731
DISTRIBUIȚI

Altă bancă spartă, hoţii au plecat cu aproximativ 16.000 euro

Poliţia în genunchi – la Timişoara

Spărgătorii au prins curaj nebun, la Timişoara, după ce ultimele mari jafuri au rămas cu autori necunoscuţi. În noaptea de joi spre vineri, o altă bancă a fost spartă la Timişoara. Este vorba despre o sucursală a Băncii Transilvania din zona Modern. Hoţii au pătruns printr-un geam din spatele băncii. Aceştia au tăiat seiful cu un flex, dispărând cu aproximativ 16.000 de euro. Poliţia dă vina pe firma de pază a băncii, care a dat doavdă de neglijenţă crasă. Camerele de luat vederi funcţionau la acea oră. Poliţiştii analizează, la această oră, imaginile.

Poliţia a aflat de jaf după aproape şapte ore…

Şansele, pur teoreteice, ca hoţii de la Timişoara să fie prinşi sunt extrem de de mici. Cifrele reci ale hârtiei nu dau prea multe şanse poliţiştilor. În ultimul an, la Timişoara, mai multe bănci şi case de pariuri au fost jefuite. Un bancomat a fost tăiat cu flexul, iar dintr-o casă particulară s-au furat 200.000 de euro. Toate cazurile au rămas cu autori necunoscuţi. Extrem de ciudat în cazul băncii jefuite în noaptea de joi spre vineri este că poliţia a fost anunţată foarte târziu. Angajaţii firmei de pază s-au purtat ca nişte începători, după ce a fost declanaşată alarma. Ei au fost, în noaptea de jois pre vineri, la bancă, la faţa locului şi nu au văzut nimic. S-au gândit, probabil, că este o defecţiune. Poliţia, care a fost anunţată de jaf abia vineri, la ora 9.15,  pormite că va lua măsuri împotriva celor de la firma de securitate.

Firma de pază – sancţionată pentru „necunoaşterea crasă a obiectivului”

Hoţii nu erau nişte profesionişti. Au vrut să taie firele de la sistemul de alarmă al băncii şi au tăiat din greşală cablurile de telefon. „Am fost anunţaţi de spargere, de către angajanţii firmei de pază abia vineri, la ora 9.15 minute. A fost foarte deranjant pentru noi că am fost anunţai aşa târziu. La ora 2.15 noaptea, alarma a sunat la firma de pază. Au venit la faţa locului, s-au uitat pe geam şi au plecat. Vom lua măsuri, vor fi sancţionaţi pentru necunoaşterea crasă a obiectiviului. Mergi la faţa locului după ce auzi alarma şi te uiţi doar pe geamul din faţă… Niciun hoţ, oricât de prost ar fi, nu intră prin faţă”, ne-a declarat Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş. Cu aproximativ o lună în urmă, o casă de pariuri sportive a fost jefuită, la doar câţiva metri de Banca Transilvania.

Statistici dezarmante pentru poliţiştii timişeni
Ultimul jaf de senzaţie la Timişoara a avut loc la sfârşitul lui august. Un bancomat BCR din clădirea fostei fabrici Banatul a fost tăiat cu flexul. Hoţii au plecat cu 43.000 de lei. Sitemul de alarmă nu funcţiona la acea oră, iar paznicul nu a auzit nimic. Nici un suspect nu a fost arestat. Alt mare jaf, cu multe semne de întrebare, a avut loc în Timiş, în noaptea de 10 spre 11 august. Atunci, doi indivizi mascaţi au pătruns într-o locuinţă din Ghiroda şi, după câteva minute, au plecat cu 200.000 de euro. Poliţiştii nu au reţinut nici un suspect. În doar opt luni de zile, în Timiş, alte două bănci şi o casă de schimb au fost jefuite. Toate cazurile au rămas cu autori necunoscuţi. La sfârşitul anului trecut, doi tâlhari au jefuit o sucursală BRD din Timişoara. Hoţii au plecat cu peste 70.000 de lei. Cazul a rămas învăluit în mister şi până acum. Camerele de luat vederi ale băncii s-au oprit tocmai în momentul jafului. Vinovaţii nu au fost niciodată prinşi. Un alt jaf, produs în mai 2010, la o casă de schimb valutar din Timişoara, unde un atacator a plecat cu 25.000 de euro, nu şi-a găsit nici el rezolvarea până acum. Atunci, tâlharul a atacat exact în momentul în care casieriţa deschidea casa de schimb. În fine, în iunie 2010, o sucursală a BCR din Timişoara a fost atacată de doi indivizi cu peruci pe cap şi ochelari de soare. Atacatorii au folosit pistoale de jucărie. Camerele de luat vederi ale băncii au funcţionat în timpul jafului. Degeaba… Încă o dată, poliţiştii nu au putut acuza pe nimeni… Alte două case de pariuri sportive, una pe Simion Bărnuţiu şi alta din Calea Aradului, au fost jefuite în septembrie, la Timişoara. Într-unul dintre cazuri, poliţiştii au reţinut un suspect. Au fost nevoiţi să-l elibereze rapid, din lipsă de probe.
 

 

Comentarii

comentarii