Acasă Actualitate Jandarm cercetat pentru uciderea unui tânăr de 20 de ani

Jandarm cercetat pentru uciderea unui tânăr de 20 de ani

505
DISTRIBUIȚI

Un tânăr de doar 20 de ani şi care de curând şi-a serbat onomastica, de Sfântul Dumitru, şi-a pierdut viaţa sâmbătă noapte, în jurul orei 1 şi jumătate, la Oraviţa, în împrejurări care vor fi stabilite mai exact de poliţie. Cert este că tânărul de 20 de ani se afla în intersecţia drumurilor de la calea ferată cu barieră – drumuri care: unul duce către oraşul vechi, altul la spital, iar al treilea spre Moldova Nouă. Acesta se afla împreună cu alţi prieteni, între ei a avut loc o mică altercaţie – moment în care Dumitru a vrut să fugă pe strada spitalului. Nenorocul lui a fost ca tocmai atunci să apară o maşină condusă de un bărbat din oraş. Acesta l-a izbit pe tânăr în plin, după care a trecut cu roţile peste el. Se pare că una dintre roţi i-a trecut băiatului chiar peste cap. Martorii spun că şoferul era în stare de ebrietate, el fiind condus la Spitalul Orăşenesc pentru recoltarea probelor biologice, aşa cum cere procedura.
După mai multe cercetări, situația s-a mai limpezit, polițiștii reușind să contureze un scenariu al altercației, totul fiind generat de consumul excesiv de alcool. Șoferul implicat în accident se pare că este un jandarm care locuia în Oravița. Acesta venea de la o petrecere și, în intersecție, a izbucnit tot scandalul. Martorii cred că băiatul de 20 de ani călcat pe cap este doar o victimă colaterală, jandarmul intenționând  să se răzbune pe un prieten al celui mort. La alcooltest jandarmul avea 0,79 la mie, dar acesta a încercat să inducă anchetatorilor şi medicilor de pe ambulanţă ideea că prietena sa ar fi fost la volan.
Marius Dumitru Ursu avea 20 de ani și locuia în Zona Gării. Din nefericire, sâmbătă noapte, neșansa l-a dus în fața mașinii jandarmului. „La ora 00 şi 18 minute, ambulanţa a primit solicitarea pentru accident, iar la ora 00 şi 48 de minute, noi am fost solicitaţi să intervenim pentru transfer cu medic al victimei la UPU Reşiţa. Victima era cu TCC deschis, cu plagă parietală dreaptă, fractură de bază de craniu, decerebrat. După 60 de minute de resuscitare, la ora 2 am declarat decesul acestuia”, ne-a declarat dr. Cosmin Librimir, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin.
„Pot să vă confirm că un subofiţer din cadrul inspectoratului, de la o subunitate de ordine publică, este cercetat pentru accident. Deocamdată, cercetarea penală fiind în desfăşurare nu s-a luat nici o măsură contra acestuia, până la punerea sa sub acuzare acesta continuându-şi serviciul în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, până la punerea sa la dispoziţia anchetatorilor”, spune căpitanul Emilia Margareta Fâneaţă, purtătorul de cuvânt al jandarmilor timişeni.

 

Comentarii

comentarii