Acasă Cultura Japonia la Timișoara

Japonia la Timișoara

856
DISTRIBUIȚI

În ultimii doi ani, Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara a găzduit o suită de evenimente culturale organizate în colaborare cu Ambasada Japoniei în România.

După primele cursuri de limba japoneză, susținute de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, care s-au bucurat de un succes peste așteptări, au urmat seri culturale japoneze, seri de film, expoziție de chimonouri, prezentări de burse și oportunități de studii în Japonia etc.  

În 2018 a demarat o nouă serie de cursuri de limba japoneză, de această dată susținute de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia cât și în SUA.

Iar seria nu se oprește aici. În perioada 20 iunie -26 iulie 2019, Biblioteca UPT în colaborare cu Alumni UPT organizează o nouă sesiune de ateliere de limbă și cultură japoneză, cu titlul: LIMBĂ ȘI CIVILIZAȚIE JAPONEZĂ. INFLUENȚE CULTURALE NIPONE, susținute de prof. dr. Camelia Nakagawara.

Comentarii

comentarii