Acasă Cultura Je suis Giselle, pentru Timișoara

Je suis Giselle, pentru Timișoara

923
DISTRIBUIȚI

Baletul romantic „Je suis Giselle” va fi refăcut într-o manieră inedită de către Asociația Unfold Motion, cunoscută deja ca promotor al dansului contemporan românesc.

Rolul principal va aparține unui bărbat și va fi adus în prim plan procesul interior al omului modern care trece prin probleme ce îi apasă temporar existența: influența copleșitoare a mediului familial, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihică și lipsa de experiență combinată cu naivitatea, toate aceste probleme fiind specifice tuturor oamenilor, indiferent de sex.

Deși inițial programate pentru luna martie, atelierele gratuite de dans pentru adolescenții care vor face parte din spectacolul de dans contemporan „Je suis Giselle” se mută două luni mai târziu, în perioada 17-21 mai 2021, la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Casa Tineretului (str. Arieș, nr.19).

Evenimentul contribuie la dezvoltarea și creșterea vizibilității dansului contemporan  și la formarea de public nou în rândul locuitorilor din cartierele timișorene dar și a celor din județul Timis.

Proiectul presupune regândirea și adaptarea baletului romantic Giselle (actul I) într-un spectacol-solo de dans contemporan și difuzarea acestuia în diferite spații din Timisoara. Muzica va fi inspirată din libretul original și reinterpretată de muzicianul Ovidiu Zimcea.

Seria de ateliere de dans propusă este dedicată adolescenților în vederea încurajării acestora să descopere dansul contemporan- ca formă de exprimare a creativității și personalității, dar și ca mijloc de antrenament corporal prin care își pot dezvolta noi abilități fizice.

„Din păcate, carantina nou intrată în vigoare în Timișoara ne forțează să reprogramăm atelierele. Încercăm ca pe durata acestor întâlniri să creăm o atmosferă non-conformistă în care participanții să se poată manifesta liber, să poată propune teme de discuție care îi preocupă și pe care le vom integra ulterior în procesul de lucru cu aceștia. Vom include la fiecare întâlnire și oferirea de informații care țin de istoria dansului contemporan și evoluția acestuia, pentru a-i familiariza pe tineri cu tot acest univers pe care dorim să-l descoperim împreună”, transmit Lavinia Urcan și Beatrice Tudor, co-fondatoare Unfold Motion și inițiatoarele proiectului.

Spectacolul ”Je suis Giselle” este o intervenție culturală care propune o invitație la reflecție atât pentru publicul tânăr, cât și pentru cel matur și satisface nevoia umană de a participa laolaltă la un act artistic complex și provocator din punct de vedere vizual.

 

Comentarii

comentarii