Acasă Actualitate Joi, 25 noiembrie, o nouă dezbatere pe tema noului sistem de parcări...

Joi, 25 noiembrie, o nouă dezbatere pe tema noului sistem de parcări din Timișoara

400
DISTRIBUIȚI

Joi, 25 noiembrie, de la ora 16.00, Primăria Municipiului Timişoara organizează o nouă dezbatere în baza noului sistem de parcări propus de administrația Fritz. Proiectul de hotărâre de consiliu local prin care administrarea parcărilor ar urma să treacă de la SDM la primărie ar fi trebuit să intre pe ordinea de zi încă de marți, 23 noiembrie, însă sindicatul angajaților din primărie a cerut din timp organizarea unei dezbateri pe tema acestuia.

Ar fi de menționat că au mai fost organizate două dezbateri tot în legătură cu parcările, însă cel puțin teoretic subiectul diferit. Deși tema primului era studiul de fundamentare publicat de primărie, în ambele întâlniri s-a vorbit mai mult despre regulamentul care face parte din proiectul de HCL. Pe scurt, viceprimarul Ruben Lațcău a explicat că nu vor exista licitații pentru locurile de parcare din zone rezidențiale, că va fi introdusă taxarea progresivă a celor din zona centrală, dar și că vor fi crescute mai toate tarifele, însă acestea încă ar rămâne destul de scăzute comparativ cu orașe asemănătoare.

Revenind la dezbaterea programată pentru joi, aceasta se va desfășura prin platforma online ZOOM, iar cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 25 noiembrie, ora 12. Persoanele care doresc și să ia cuvântul în cadrul dezbaterii, trebuie să anunțe acest lucru până la aceeași dată limită la adresa de e-mail de mai sus. Trebuie să precizeze: numele, numărul de telefon și adresa de e-mail pentru transmiterea invitației online în vederea participării prin intermediul platformei online.

„Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de trei minute pentru fiecare participant”, atrag atenția reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii