Acasă Eveniment Joi, o nouă zi în care polițiștii de frontieră arădeni au avut...

Joi, o nouă zi în care polițiștii de frontieră arădeni au avut de lucru. Au descoperit 21 de migranți afgani care încercau să iasă ilegal din țară

755
DISTRIBUIȚI

Joi, 11 martie, polițiștii de frontieră de la punctele de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac II au descoperit 21 de migranți afgani care au încercat să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, ascunși în compartimentele de marfă ale mai multor TIR-uri. Cu o zi în urmă, polițiștii de frontieră de la aceleași două sectoare au descoperit 27 de cetățeni străini, afgani și pakistanezi, care încercau să facă același lucru.

Prima dată, joi, la amiază, au fost descoperiți opt cetățeni străini ascunși în compartimentul de marfă al unui TIR condus de un bulgar. Conform documentelor, automarfarul înmatriculat în Slovacia transporta piese auto și mobilier pe ruta Germania – Polonia. La sediu, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei opt cetățeni străini sunt din Afganistan, au vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani și au solicitat azil în România.

În aceeași zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au descoperit și, în total, 13 migranți afgani, cu vârste între 12 și 29 de ani, ascunși în compartimentele de marfă ale altor trei TIR-uri. Șoferii, doi turci și un român, conform documentelor, transportau profile de aluminiu, recipiente cu lipici şi electrocasnice pentru diferite societăţi din Germania, Polonia şi Ungaria.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii