Acasă Actualitate Jucătorii de la Poli s-au întâlnit cu elevii de la Liceul Teoretic...

Jucătorii de la Poli s-au întâlnit cu elevii de la Liceul Teoretic IRIS

343
DISTRIBUIȚI

„1GOAL: Education for all -1SCOP: Educaţie pentru toţi ”
Antrenorul echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, împreună cu câţiva jucători au fost, miercuri, oaspeţii Liceului Teoretic IRIS. Sabău, împreună cu Iosif Rotariu, Cosmin Contra, Nibombe şi Winston Parks, au stat la discuţii cu elevii liceului timişorean despre fotbal şi şcoală. Elevii i-au întrebat pe fotbalişti despre fotbal şi despre şcoală, ce ar alege şi… de ce sunt atât de mulţi copii care abandonează şcoala, mulţi din cauza sărăciei. Fotbaliştii au răspuns tirului de întrebări venit din partea elevilor Liceului Teoretic IRIS, iar la ieşirea în curtea şcolii au fost asaltaţi de copiii doritori de autografe şi poze cu vedete alb-violete. Această întâlnire dintre elevi şi fotbalişti face parte din Campania Globală pentru Educaţie. Este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de asociaţii de caritate, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume.

Dreptul la educaţie
Campania doreşte să atragă atenţia liderilor de opinie şi autorităţilor cu privire la faptul că este timpul demarării de acţiuni, pentru a nu permite ca încă o generaţie de copii şi adulţi să fie privaţi de dreptul la educaţie. Pentru a face ca mesajul din acest an, respectiv „1GOAL: Education for all -1SCOP: Educaţie pentru toţi ” să aibă un impact şi mai puternic, la nivel internaţional a fost încheiat un parteneriat cu FIFA (Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Fotbal). Astfel, numeroase figuri marcante din lumea fotbalului (oficiali FIFA, jucători, antrenori) s-au alăturat personalităţilor implicate tradiţional în promovarea Campaniei Globale pentru Educaţie. Săptămâna 19-25 aprilie este săptămâna consacrată Campaniei, iar în data de 20 aprilie s-a desfăşurat, la nivel mondial, “Lecţia pentru toţi”, cea mai mare lecţie din lume, eveniment la care au participat nu doar elevii şi cadrele didactice, ci şi personalităţi publice care sunt interesate şi se simt responsabile de asigurarea accesului la educaţie ca drept universal recunoscut fiecărei persoane. Lecţia şi activităţile continuă pe tot parcursul săptămânii. La întâlnire au fost şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Timiş şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Copiii au primit de la cei de la Poli un tricou cu autografe.

Participă şi Del Piero, Bono şi multe alte vedete internaţionale
Campania Globală pentru Educaţie este un demers lansat la nivel mondial în urmă cu 11 ani, care reuneşte instituţii şi organizaţii active în domeniul educaţiei din lumea întreagă. La nivel internaţional, printre personalităţile care sprijină „Lecţia pentru Toţi” se numără: Regina Rania a Iordaniei, Hillary Clinton, Gordon Brown, Kevin Spacey, Michael Sheen, Bono, Zinedin Zidane, Rio Ferdinand, Del Piero etc. La finalul lecţiei, toţi participanţii vor semna lista de prezenţă, pentru a permite Campaniei Globale pentru Educaţie să valideze un nou record mondial pentru cea mai mare lecţie din lume.

Comentarii

comentarii