Acasă Actualitate Junior DAH. O lecție de antreprenoriat pentru tinerii din Timișoara, Lugoj și...

Junior DAH. O lecție de antreprenoriat pentru tinerii din Timișoara, Lugoj și Arad

DISTRIBUIȚI

Proiectul educațional Junior Design Antreprenor Handmade (Junior DAH) a încheiat cu succes un capitol plin de învățăminte și realizări, demonstrând încă o dată că tinerii din Timișoara, Lugoj și Arad au potențialul de a deveni antreprenori de succes.

Cu un scop clar de a dezvolta competențele în antreprenoriat și design de produse handmade, proiectul a provocat elevii să-și descopere resursele interioare și să construiască, pas cu pas, afaceri responsabile și inovative.

Activitățile au fost lansate pe 5 noiembrie, reunind 45 de echipe formate din elevi din cele trei orașe participante. Evenimentul a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara, partenerul de încredere, și a marcat începutul unei călătorii educaționale importante. Fiecare echipă a fost coordonată de un mentor, care a fost alături de echipă până la final, oferind sprijin în fiecare pas al proiectului.

În prima parte a lunii noiembrie au avut loc workshop-urile de mentorat, care au avut un rol esențial în dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor. Aceste sesiuni au fost o oportunitate valoroasă pentru participanți să învețe cum să atragă clienți, să își crească vizibilitatea pe piață și să creeze produse cu impact. 

Mentorii din mediul de business au fost Cătălin Galețușe – director regional, Farmaciile Dona, Sinel Gâlceavă – director grup retail, BCR, Eugenia Elena Riemschneider – lector, Facultatea de Arte și Design, Timișoara, Darius Onețiu – marketing manager, Atu Advertising, Gabriela Culda – fondator, Lavanda Art Boutique, Ileana Adina Ignuța – consilier, CJRAE Arad.

În perioada 1 – 15 decembrie, echipele Junior DAH au participat la târguri locale și evenimente organizate la sediile companiilor partenere, precum Hamilton și Flex. Produsele unicat create de elevi au fost foarte apreciate, iar participanții au dobândit experiență valoroasă în gestionarea unui mic business.

Unul dintre momentele cele mai emoționante ale acestui proiect a fost campania caritabilă, în cadrul căreia tinerii antreprenori au vizitat trei centre pentru copii: Casa de copii MMC Frumușeni, Arad, Centrul de primire în regim de urgență, Timișoara, Centrul de zi pentru copii aflați în situații de risc, Lugoj.

Proiectul s-a încheiat cu Gala de premiere, organizată la Hotel Tresor Le Palais, în 19 decembrie. Evenimentul a fost un moment de sărbătoare, dedicat celebrării reușitelor tinerilor antreprenori din Timiș, Arad și Lugoj. 

Junior DAH 2024 a fost mai mult decât un proiect educațional – a fost o experiență transformațională pentru toți cei implicați. Prin eforturile lor, elevii au demonstrat că pot deveni antreprenori responsabili, capabili să lase o amprentă pozitivă asupra societății.

Comentarii

comentarii