Acasă Actualitate Junior RoMedINF, la Timișoara 

Junior RoMedINF, la Timișoara 

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara  organizează și găzduiește conferința inaugurală Junior RoMedINF, în perioada 13-14 mai 2024, alături de Societatea Română de Informatică Medicală (SRIM), și în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Această conferință de cercetare se adresează tinerilor cercetători (studenți, masteranzi și doctoranzi) și se desfășoară în format hibrid la sediul Institutului de Cercetări Avansate de Mediu (ICAM) al Universității de Vest din Timișoara.

Conferința face parte din desfășurătorul programului Luna Verde la UVT, subliniind accentul conferinței pe inovație în cadrul ecosistemelor din domeniul sănătății.

„Universitatea de Vest din Timișoara susține cu fermitate formarea viitoarei generații de lideri din domeniul sănătății digitale. Prin găzduirea Conferinței Junior RoMedINF, dorim să oferim o platformă pentru studenții din ciclurile de licență, masterat și doctorat să își prezinte ideile și cercetările pe tema Ecosisteme digitale din domeniul sănătății: Ipoteze, Metode și Aplicații” – declară lect. univ. dr. Sebastian Ștefănigă, Prodecan la Facultatea de Matematică și Informatică.

Conferința se aliniază coerent cu angajamentul Universității de Vest din Timișoara de a stimula inovația. Studenții care lucrează în domeniul informaticii medicale, IT medical, sănătate digitală, statistică medicală și analiză de date sunt încurajați să își prezinte lucrările de cercetare finală, stadiul cercetărilor în curs de desfășurare sau ideile inovatoare în domeniul sănătății digitale.

Conferința Junior RoMedINF oferă un mediu favorabil și atractiv pentru studenți, oferindu-le oportunități și un cadru consolidat pentru ca să-și prezinte cercetările unui public mai larg, să interacționeze cu colegi și cadre didactice din diverse instituții, să primească și să dea feedback constructiv, să interacționeze cu experți din diferite domenii și să creeze rețele cu experți sau colegi din domenii conexe.

Universitatea de Vest din Timișoara, alături de SRIM și instituțiile partenere, așteaptă cu nerăbdare să îi primească pe viitori cercetători din domeniul informaticii medicale și a sănătății digitale și să stimuleze discuții și colaborări valoroase la prima Conferință Junior RoMedINF.

 

Comentarii

comentarii