Acasă Cultura Jurnal de România. Timișoara – un spectacol oglindă, a cărui reflecție suntem...

Jurnal de România. Timișoara – un spectacol oglindă, a cărui reflecție suntem noi, la Teatrul German

549
DISTRIBUIȚI

„Jurnal de România. Timișoara” – un spectacol oglindă, a cărui reflecție suntem noi – va avea loc, duminică, 16 februarie, ora 18.00, la Teatrul German, strada Alba Iulia.  

Jurnal de România. Timișoara este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară.

Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată.

Mărturisirile sunt întemeiate aproape exclusiv pe experiențele de viață ale actrițelor, fie că vorbim despre momente de fericire sau durere, despre succes sau eșec, despre traume și depresie, despre înstrăinare și regăsire.

Regia: Carmen Lidia Vidu (a.G) • Dramaturgie: Andrea Wolfer • Asistență de regie: Oana Vidoni • Asistență de scenografie: Ioana Popescu. Montaj foto-video: Cristina Baciu (a.G), Ovidiu Zimcea (a.G). Cu: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Dana Torok, Ioana Iacob, Olga Diana Török și Török Silvia.

Comentarii

comentarii