Acasă Actualitate Jurnalista care a scris articolul despre Timișoara în Time Magazin îl critică...

Jurnalista care a scris articolul despre Timișoara în Time Magazin îl critică pe primarul Fritz: ”Pe lăudăreală zilnică ai mai mult câștig”

DISTRIBUIȚI

Monica Suma, autoarea articolului din Time Magazin în care Timișoara este plasată în topul celor mai frumoase orașe din lume, este foarte supărată pe primarul Dominic Fritz. Primarul Timișoarei, a anunţat, joi, plin de mândrie, pe pagina sa de Facebook, că topul întocmit de Time Magazine este pentru acest an, iar printre oraşe se regăseşte şi Timişoara. ”Ca timişoreni suntem mândri că oraşul nostru a ajuns pe această listă selectă şi ne bucurăm să reprezentăm o parte din România frumoasă pe scena internaţională”. Ce a uitat Fritz să spună, voit sau nu, este că articolul “Timisoara, Romania, a year-long celebration of culture”, de loc laudativ, ci doar descriptiv și corect, este că a fost scris de Monica Suma, o jurnalistă freelance din București.

”Mda, toată lumea se <<mândrește>>, chit că nu au ridicat un deget în acest demers. Din păcate, discreția si eleganța nu prea merg la noi. Pe lăudăreală zilnică ai mai mult câștig, și însușirea a ce au făcut alții în background, pe cont propriu. Bucurie așa pe jumătate când vezi atitudinea asta m-a amuzat și cum e cropped poza, nici nu se vede autorul, parcă special făcut”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Narațiunea a fost adăugată la o postare a Mihaela Popa, care a fost la rândul ei deranjată de atitudinea primarului Fritz: ”Foarte mare mândrie pentru primarul Dominic Fritz, care nu a avut  nici o contribuție și în plus, a decis ca nici măcar să nu menționeze autorul articolului… Se pare ca s-a adaptat foarte bine aici…”.

Mai trebuie spus că articolul din revista Time este singurul publicat de Monica Suma, iar fotografia din Piața Unirii care îl ilustrează a fost preluată de la Vasylieva Ielyzaveta—Shutterstock.

De asemenea, printre orașele recomandate de Time se numără nu doar Barcelona, Napoli și Washington DC, ci și Budapesta, Berat din Albania, Luang Prabang din Laos și Medellín din Colombia.

Probabil, Timișoara nici măcar nu intra în atenția celor de la revista americană dacă nu deținea în acest an statutul de „Capitală Europeană a Culturii”, performanță la care administrația Fritz nu a avut nici o contribuție.

Comentarii

comentarii