Acasă Cultura Jurnalistul și scriitorul Constantin Mărăscu și-a lansat cartea “Sfinți fără aureolă” în...

Jurnalistul și scriitorul Constantin Mărăscu și-a lansat cartea “Sfinți fără aureolă” în Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul și scriitorul Constantin Mărăscu din Timișoara și-a lansat cartea “Sfinți fără aureolă” volumul 4, în județul Caraș Severin, în localitatea Caransebeș, joi, 22 decembrie.

Delegația timișoreană a fost compusă din Costel Balint, revoluționar care a răspuns la nivel național de drepturile revoluționarilor şi urmașilor acestora, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar Cornel Ungureanu, pictorul Viorel Toma și scriitorul Constantin Mărăscu, membru de asemenea al USR. Costel Balint și-a lansat câteva dintre cărțile sale despre revoluție și revoluționari: un jurnal al lui Cornel Zelea Codreanu, dar și câteva exemplare din cărțile și revistele apărute la Memorialul Revoluție din Timișoara.

De fapt și celelalte volume au fost lansate în primul rând la Caransebeș, la Muzeul Regimentului de Graniță. De ce aici? Pentru că luptele anticomuniste din Banat s-au desfășurat în principal în localitățile din preajma Caransebeșului: Teregova, Armeniș, Domașnea, Feneș, Rusca s.a. Alte poze nu am, dar o să-l sun pe Balint, poate are el.

Prezentarea cărților și a autorilor a fost făcută de prof.univ.dr. Cornel Ungureanu, critic literar.

Cartea ”Sfinți fără aureolă” a ajuns la volumul 4 și este semnată de jurnalistul și scriitorul Constantin Mărăscu, a apărut la Editura ”Eubea”, cu susținerea Direcției de Cultură și Artă a CJ Timiș. Cartea este scrisă cu căldură și emoție și impresionează. Mai întâi, cartea are la bază documentarea temeinică pe care autorul a făcut-o, realizând serialul TV, al TV Timișoara, ”Sfinții uitați ai Banatului”, un documentar despre foștii deținuți politici și deportații în Bărăgan, din Banat.

Volumul “Sfinţi fără aureolă” 4 volume devine o mărturie a istoriei recente a Banatului. Printre protagoniştii cărţii regăsim supravieţuitorii acelui lagăr comunist al anilor ’50 sau mărturii despre ei, urmaşi ai lor, consideraţi duşmani de clasă cu origini nesănătoase, şi au avut, la rândul lor, de suferit. Au fost şi ei sfinţi fără aureole – scriitori, preoţi, oameni de cultură.

Urmează și alte volume să apară, dar este nevoie de finanțare. Puteți sprijini apariția acestuia contactând autorul pe facebook sau contribuind la completarea sumei necesare donând în contul Asociatiei pentru promovarea culturii și istoriei Banatului MEDIACULT RO62BTRLRONCRT0613735001, deschis la Banca Transilvania.

 

 

Comentarii

comentarii