Acasă Cultura ki50saga, marți, la MV sci-art Timișoara

ki50saga, marți, la MV sci-art Timișoara

DISTRIBUIȚI

Galeria MV sci-art Timișoara, din cadrul UPT, va organiza vernisajul expoziției de artă ki50saga, în data de 5 iulie, de la ora 19:00 la MV sci-art center, bv Mihai Viteazul Timișoara.

Saga celui mai longeviv grup artistic experimental din România kinema ikon  poate fi urmărită, de la 5 iulie până în 1 august la centrul de știință și artă 𝐌𝐕 𝐬𝐜𝐢-𝐚𝐫𝐭. Cataloagele realizate de ki, precum și albumul aniversar a 50 de ani de existență vor putea fi consultate pe toată perioada desfășurării evenimentului.

Cei peste 50 de ani de activitate ai colectivului, înființat de George Săbău în 1970 și condus astăzi de reVoltaire, însumează sute de evenimente artistice, o reprezentare a României la Bienala de la Veneția (2003), zeci de filme și producții experimentale și cataloage anuale publicate începând cu 2012.

Organizator: META Spațiu. Parteneri strategici: kinema ikon, Universitatea Politehnica Timișoara. Finanțator: AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

MV sci-art este un centru de artă contemporană și știință fondat de META Spațiu și Universitatea Politehnica din Timișoara, cu scopul de a genera colaborări transdisciplinare, dialog și proiecte intersecționale între diversii arii de expertiză și interes.  www.metacontemporary.ro

Comentarii

comentarii