Acasă Actualitate La 302 ani de la eliberarea Timișoarei, Partidul Banatul a pus o...

La 302 ani de la eliberarea Timișoarei, Partidul Banatul a pus o placă simbolică pe poarta Forforoza

2013
DISTRIBUIȚI

Joi 18 octombrie, cu prilejul împlinirii a 302 ani de la intrarea în Cetatea Timișoara a prințului de Eugeniu de Savoya și eliberarea de sub dominația otomană, Partidul Banatul, recent înființat, a pus o placă cu sigla partidului, pe clădirea – fosta poartă Forforoza – care se află la intersecția străzilor Eugeniu de Savoya, cu Mărășești.

La eveniment au participat Iancu Radomir Gherman, cancelar, și Valentin Șoșdean, vicecancelar. Pe aici prințul de Savoya a intrat în fruntea armatei austriece și i-a gonit pe otomani din Timișoara.

“Nu am putut să ne ducem în Parcul Central să o depunem pe aleea personalităților, la bustul prințului. Am dorit să depunem și o coroană, la 302 ani, de la intrarea Eugeniu de Savoya în Timișoara și eliberarea orașului de sub dominația turcească. Acolo e închis și am venit aici, la fosta poartă Forforoza, pe unde prințul de Savoya a intrat în cetatea Timișoara în fruntea soldaților săi. Noi conștientizăm faptul că odată cu intrarea prințului în oraș a început occidentalizarea Timișoarei și a Banatului, cu efecte benefice pentru toți”, a spus Iancu Gherman.

Placa are culoarea violet pe fundal pe care a fost scris ”Mulțumesc”, în patru limbi majoritare care există în regiune: maghiară, sârbă, germană și română. Deasupra, în dreapta, este sloganul “Rămânem occidentali!”

Comentarii

comentarii