Acasă Actualitate La 515 ani de la moarte – Sfântul Voievod Ștefan cel Mare...

La 515 ani de la moarte – Sfântul Voievod Ștefan cel Mare omagiat la mănăstirea Dobrești Timiș

611
DISTRIBUIȚI

Mănăstirea Dobrești a îmbrăcat haine de sărbătoare prin prăznuirea unuia dintre ocrotitori, pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, marți 2 iulie 2019 -trecut la cele veșnice în urmă cu 515 ani.

Cu binecuvântarea înaltpreasfințitului părinte Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului, la această bucurie duhovnicească a luat parte preasfințitul părinte Emilian Crișanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care a oficiat Sfânta Liturghie la demisolul mănăstirii.

Din soborul preoților slujitori au făcut parte protosingel Matei Buliga, starețul Mănăstirii Dobrești, arhim. Climent Vântu, starețul Mănăstirii Săraca, pr. Protopop Ioan Cerbu din Protopopiatul Lugoj, precum și alți preoți și diaconi slujitori.

La slujbă au luat parte autorități locale, reprezentanți ai Asociației Ștefan cel Mare și credincioși din comunele învecinate.

În cuvântul de învățătură preasfințitul părinte Emilian a evidențiat figura luminoasă a Sfântului Ștefan, care prin viața sa și râvna pentru Hristos a ctitorit numeroase biserici, multe dintre ele dăinuind până azi.

De asemenea, Sf. Ștefan a fost un bun credincios al Bisericii, un apărător al credinței creștine în vremuri tulburi ale istoriei și un mărturisitor al credinței ortodoxe.

Comentarii

comentarii