Acasă Eveniment La Arad se parchează doar cu monede

La Arad se parchează doar cu monede

414
DISTRIBUIȚI

Din anul 2004, serviciul de parcări din Municipiul Arad a trecut în subordinea primăriei. Şi tot atunci au fost montate, pe mai multe străzi din Arad, parcometre, aparate care eliberează tichete de parcare în oraşul Arad. La prima vedere, acest sistem de parcare pare unul eficient şi chiar occidental, asta pentru că majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană au astfel de aparate de taxat. Totuşi, în Europa îţi este mult mai la îndemână să îţi parchezi autoturismul. Asta pentru că majoritatea ţărilor din UE au adoptat deja moneda euro, iar taxa de parcare se plăteşte în această monedă. Astfel, cu câţiva euro mărunţi îţi poţi achiziţiona un tichet de parcare pentru câteva ore.

Pentru o zi de parcare în Arad trebuie să scoateţi din buzunar 250 de monede de 10 bani

La Arad, cei care vor să aibă un loc de parcare asigurat trebuie să vină cu buzunarele pline de bani mărunţi. Asta pentru că aparatele de aici funcţionează doar cu monede de 10 şi 50 de bani, asta în condiţiile în care, pentru jumătate de oră de parcare, un cetăţean trebuie să scoată din buzunar aproximativ 1 leu. Preţul creşte în momentul în care un şofer vrea să îşi parcheze autoturismul într-o zonă centrală din Municipiul Arad. Pentru 10 ore de parcare, acesta trebuie să scoată din buzunar 25 de lei, adică 250 de monede de un ban sau 50 de monede de 50 de bani. Astfel, cei care vor să îşi parcheze autoturismele în acest oraş trebuie să vină cu punga de mărunţiş de acasă, altfel riscă să primească o amendă de 100 de lei.

„Modificarea acestor parcometre ar fi costisitoare pentru Primăria Arad”

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, spune că cei care vor să se parcheze în Arad pot opta şi pentru un card care poate fi alimentat cu diverse sume. Singurul inconvenient constă în faptul că aceste carduri pot fi achiziţionate doar dintr-un singur loc. „În Arad există un singur aparat care acceptă şi bancnote. Noi ne-am gândit să modernizăm aceste parcometre, dar acest lucru ar fi prea costisitor. Este bine de ştiut că există şi o alternativă pentru cei care nu vor să plătească cu monede. Aceştia îşi pot achiziţiona carduri direct de la operatorul acestui serviciu, care are sediul pe B-dul Revoluţiei nr 50” , spune Corina Drăghici. Probabil pentru cei care locuiesc în oraşul Arad acest lucru nu este un incovenient, pentru că aceşti oameni îşi achiziţionează carduri din timp, pe care le încarcă cu suma dorită. Probleme apar însă în momentul în care un şofer din alt oraş doreşte să îşi parcheze autoturismul în Arad. Aceşti şoferi au de ales între a plăti parcarea în pumni de monede sau un card pe care nu ştiu exact de unde să îl cumpere.
 

Comentarii

comentarii