Acasă Politica La Arad, USL și PDL luptă pentru referendum

La Arad, USL și PDL luptă pentru referendum

DISTRIBUIȚI

La Arad USL și PDL își fac strategii proprii pentru referendum. În timp ce democrat-liberalii arădeni încearcă să lămurească populația cu Constituția în mână, adunând cu greu manifestanți pentru mitingul de la Cluj, co-președinții USL spun că lui Băsescu îi este frică de votul românilor și de ce îi este frică nu scapă.

Parlamentarii PDL acuză USL că nu a procedat cinstit

Practic, la Arad, PDL nici nu mai există, deoarece inclusiv parlamentarii acestui partid fac declarații în numele Mișcării Creștin-Liberale, o alianță încheiată pentru alegerile locale între PDL și PER. „În această campanie avem de apărat România europeană, acea Românie pe care am început să o construim împreună cu instituţiile statului şi cu românii acum opt ani, o Românie care a făcut mulţi paşi înainte, fie că vorbim de justiţie, de educaţie, de legislaţia muncii, fie de aspiraţiile noastre, chiar dacă în cei opt ani de exercitare a funcţiei de preşedinte, ultimii trei au fost marcaţi de o puternică criză economică, ce nu a pornit de la noi, dar căreia a trebuit să-i facem faţă”, a declarat deputatul Marius Göndör. „Nu e cinstit ceea ce a făcut USL. Nu e cinstit să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituţiilor statutului şi punerea lor la dispoziţia partidului şi pentru a legitima această incorectitudine să începi să te ascunzi în spatele votului. Acţiunile guvernului nu sunt cinstite şi românii nu pot fi părtaşi la necinste, chiar dacă au destule motive să fie supăraţi pe preşedinte”, a declarat deputatul Iustin Cionca. Democrat-liberalii arădeni spun că prin acest referendum USL vrea să-şi legitimeze reflexele totalitare prin care nu ştie şi nu poate să guverneze dacă nu anexează partidelor instituţiile statului. Crin Antonescu şi Victor Ponta au rămas ancoraţi în modul de a guverna din perioada Iliescu-Năstase, când funcţionau ca partid stat. Nu au înţeles că în ultimii opt ani instituţiile s-au desprins de practica de a acţiona la ordinul partidului.

USL susține că Traian Băsescu vrea să descurajeze românii să participe la vot

„Băsescu ştie că dacă oamenii vor veni la vot, îl vor sancţiona pentru tot ce s-a întâmplat în ultimii 8 ani. Pentru salarii tăiate, pensii micşorate, taxe mărite, presiuni şi acte de corupţie, sfidări şi umilinţe. De aceea nu vrea să îi cheme pe români la vot! Dar, îi transmitem ceva: de ce îi este frică, nu va scăpa! Oamenii vor veni la referendum şi vor vota pentru demiterea lui Traian Băsescu,” a declarat Dorel Căprar, co-preşedintele USL Arad. Traian Băsescu nu este cinstit, pentru că se ascunde în spatele unui prag electoral care nu mai corespunde realităţilor demografice actuale. „De cine se teme Traian Băsescu? Nu de noi, nu de USL, nu de parlamentari şi nu de politicieni în general. Se teme de români! Se teme de oamenii pe care ar trebui să îi conducă. Se teme de cei cărora le-a tăiat salariul. Se teme de cei cărora le-a luat ilegal pensia. Se teme de cei pe care i-a trimis în şomaj. De cei pe care i-a umilit”, apreciază Dorel Căprar. USL îl îndeamnă pe Traian Băsescu să renunţe la această campanie ruşinoasă în care se ascunde de români, în care vrea să câştige la „masa verde” şi să aibă curajul de a participa la o lupta corectă. Legea nu cere să avem participare de peste 50%. Comisia de la Veneţia spune că nu trebuie să existe astfel de praguri. Ordonanţa în vigoare nu are astfel de prevederi. „Cu toate acestea, noi ne vom asuma acest obiectiv. Doar cu o participare mare, de peste 50%, vom da un răspuns clar crizei actuale. Doar aşa, Traian Băsescu va ieşi definitiv din politică! De aceea, noi aşa interpretăm semnalele din Europa – cu toţii vrem să avem o participare cât mai mare. Doar aşa vom avea un referendum pe care nimeni să nu îl conteste”, a declarat Dorel Căprar. Mesajul USL pentru Traian Băsescu este foarte clar: de ce îţi este frică nu vei scăpa! Românii vor veni la vot, românii vor un nou început, românii vor o nouă societate. Şi pentru aceasta, românii vor pune ştampila pe DA la referendum.

Comentarii

comentarii