Acasă Actualitate La Casa Căsătoriilor din Timişoara s-a înregistrat primul divorţ

La Casa Căsătoriilor din Timişoara s-a înregistrat primul divorţ

345
DISTRIBUIȚI

Sediul noii Case a Căsătoriilor din Timişoara, vizavi de Poşta Mare, trebuia să fie gata prima dată în urmă cu aproape doi ani, însă atunci lucrările au fost oprite pentru că muncitorii au găsit în pământ o bucată dintr-un zid vechi şi au anunţat imediat Muzeul Banatului. Timp de câteva luni, reprezentanţii muzeului au făcut mai multe săpături, pentru a vedea dacă aceste rămăşiţe sunt valoroase sau nu. Până la urmă, lucrările au reînceput, dar a venit anotimpul geros şi lucrările au fost sistate din nou. Aşa se face că acestea au reînceput undeva pe la mijlocul anului 2009, asta în condiţiile în care termenul de finalizare era septembrie 2009.

Au intrat în faliment când au fost puşi să plătească penalităţi

Reprezentanţii municipalităţii voiau să penalizeze firma de construcţii din Oradea cu suma de 1,5 milioane de lei, pentru întârzieri. Acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că firma care se ocupa de ridicarea noului sediul al Casei Căsătoriilor a dat faliment. Şi, uite-aşa, cei de la primărie au fost nevoiţi să divorţeze şi să rupă contractul de cei care promiseseră că vor termina lucrările la timp. Acum mai rămâne o problemă  – cum va plăti firma din Oradea penalităţile de aproape 400.000 de euro, dacă se află în faliment? Un răspuns pe care, probabil, nu îl vom primi niciodată.

Licitaţie – săptămâna viitoare

Lucian Ciobanu, şeful serviciului tehnic al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, spune că în momentul de faţă lucrările la Casa Căsătoriilor sunt finalizate în proporţie de doar 58%.
„Firma care lucra la Casa Căsătoriilor a intrat în insolvenţă, în octombrie 2009, aşa că acum suntem nevoiţi să ne reorientăm către altă firmă de construcţii, care să termine acest sediu. Pot să vă spun că, până în momentul de faţă, am plătit doar jumătate din banii firmei care a executat lucrările, adică 1,5 milioane de lei. Săptămâna viitoare vom demara o licitaţie pentru a desemna o firmă care să se ocupe de lucrările rămase. Cel mai probabil, sediul Casei Căsătoriilor va fi gata pe la sfârşitul lui 2011, asta dacă vom avea şi bani pentru a plăti firma care urmează să execute lucrarea", spune Lucian Ciobanu.

"Nu avem spaţiu suficient la Evidenţa Populaţiei"

Vasile Tărciatu, şeful serviciului de evidenţă a populaţiei şi beneficiarul lucrării, spune că în momentul de faţă se lucrează în condiţii dificile, asta pentru că Evidenţa Populaţiei funcţionează la Casa Căsătoriilor de la Iulius Mall. "Sediul nostru trebuia să fie deja gata, dar au apărut unele probleme, şi aşa se face că la ora la care discutăm încă nu avem un sediu în care să ne desfăşurăm activitatea", spune Vasile Tărciatu. Costurile iniţiale ale întregii lucrări erau estimate la 3 milioane de lei, cel mai probabil, acum acestea vor creşte, pentru că de noul sediu al Casei Căsătoriilor se va ocupa o altă firmă. Reprezentanţii municipalităţii spun că nu mai vor să se frigă încă o dată şi vor alege cu grijă firma care va continua lucrările, asta poate şi pentru simplul fapt că odată ce ai fost "însurat" şi ai divorţat, a doua oara se spune că eşti mai atent.

Comentarii

comentarii