Acasă Cultura La Două Bufnițe – o carte pe zi, la Timișoara : Copiii...

La Două Bufnițe – o carte pe zi, la Timișoara : Copiii de pe Volga, un roman cutremurător, cu faimă mondială

1597
DISTRIBUIȚI

Iubitorii de cărți bune au la dispoziție un nou roman cutremurător scris de Guzel Iahina, la trei ani după debutul ei fulminant, cu bestsellerul Zuleiha deschide ochii.

Acum este vorba de romanul Copiii de pe Volga, Humanitas Fiction, 2020, care se bucură deja de faimă internațională. Traducere din limba rusă este făcută de Luana Schidu.

Iată cum îl descrie autoarea: „Am vrut să vorbesc despre lumea coloniilor germane de pe Volga — vibrantă, aparte, vie — o lume creată cândva de oameni veniți din altă țară și pierdută astăzi în negura timpului.

Dar este și o poveste despre cum poate o mare dragoste să nască spaime în sufletul nostru și totodată să ne ajute să le depășim.“

Iakob Ivanovici Bach, profesor în satul german Gnadental de pe Volga, duce o viață simplă, anonimă. Într-o zi, este chemat pe celălalt mal al fluviului ce „împarte lumea în două“ să-i dea lecții unei tinere fragile și timide, Klara, fiica unui straniu personaj Udo Grimm.

Nu e deloc surprinzător că între cei doi se înfiripă o poveste de iubire. Este însă singurul fapt previzibil din acest roman amețitor, căci în clipa următoare istoria dă năvală, răsturnând reguli și destine, realitatea capătă accente supranaturale, adevărul nu mai este același și totul se topește într-o grandioasă epopee din ritmul căreia nu te mai poți desprinde.

Comentarii

comentarii