Acasă Cultura La Două Bufnițe – o carte pe zi: Memoriile unui motan călător,...

La Două Bufnițe – o carte pe zi: Memoriile unui motan călător, bestseller în Japonia și în alte 30 de țări

2431
DISTRIBUIȚI

Timișorenii dornici de a ține în mână și a citi romanul scris de Hiro Arikawa, Memoriile unui motan călător, care a fost bestseller în Japonia și în alte peste 30 de țări și vândut în peste 1.000.000 de exemplare îl pot găsi la librăria La Două Bufnițe.

Traducere și note de Raluca Nicolae.

Romanul s-a aflat, în 2012, în Japonia, pe lista scurtă a trei premii literare importante: Eiji Yoshikawa Bungaku Shinjin, Shūgoro Yamamoto și Fūtarō Yamada.

Cartea a fost ecranizată în 2018 într-un film de succes în regia lui Kōichirō Miki, cu Sōta Fukushi și Mitsuki Takahata în rolurile principale.

Recomandată de mii și mii de cititori din întreaga lume, aceasta este povestea copleșitoare a unui tânăr care, însoțit de motanul său, călătorește pentru ultima oară de-a lungul Japoniei.

Prin vocea nonșalantă a lui Nana, motanul vagabond care renunță la viața trăită în libertate deplină, dar și în pericol, pentru a intra în casa și în sufletul lui Satoru, Hiro Arikawa ne face, cu inteligență și umor, o demonstrație desăvârșită a iubirii dintre oameni și feline și ne vorbește despre firele invizibile dar indestructibile care ne țin legați de prieteni și de familie.

Comentarii

comentarii