Acasă Cultura La Două Bufnițe Timișoara organizează o dublă lansare de carte și sesiune...

La Două Bufnițe Timișoara organizează o dublă lansare de carte și sesiune de autografe cu scriitorii Cosmin Perța & Sorin Delaskela

818
DISTRIBUIȚI

Librăria independentă La Două Bufnițe, din Piața Unirii nr. 11, Timișoara, organizează o dublă lansare de carte și, în același timp, o sesiune de autografe cu scriitorii Cosmin Perța & Sorin Delaskela, invitați, alături de autori: Adriana Babeți și Robert Șerban, vineri, 17 ianuarie 2020, de la ora 18.00.

”Romanul Arşiţa de Cosmin Perţa încheie în forţă o trilogie începută cu Teofil şi Câinele de lemn (2012) şi continuată în 2015 cu În urmă nu mai e nimic, afirmând un prozator (venit dinspre poezie) cu un univers aparte, un mix de realism cotidian şi fantastic în descendenţa prozei central-europene şi ruseşti (Gogol, Cehov, Harms, dar şi Bulgakov), traversat de satira socială şi culminând, în romanul În urmă nu mai e nimic, cu experienţa mistic-religioasă.

Teofil, călugărul, este, de altfel, personajul comun celor trei volume ale acestei trilogii poetice şi vizionare, care impresionează prin imaginarul extrem de puternic pe care îl pune în scenă.

Arşiţa păstrează atmosfera de proză rusească, mistică şi psihologică, dar pe fundalul unei violente distopii, reprezentând, aşadar, voletul final, şi cel mai puternic, al trilogiei romaneşti. O trilogie care impune, fără îndoială, unul dintre prozatorii de prim-plan ai tinerei generaţii din literatura noastră contemporană.”, explică Adina Diniţoiu.

Sorin Delaskela, Destrămare, editura Paralela 45, 2019

„Ce face, de fapt, Sorin Delaskela? Descrie, cu o asumată tehnică a comprimării, arheologia unor stări sufletești marginale, aflate într-o perfectă concordanță cu mediul social în care se nasc. Nu pot să spun că e un roman al periferiei, pentru că ar însemna să-i atribui valențe total străine de sunetul de ansamblu al cărții.

Dar pot să spun că, deși citadin în aparență, romanul lui Delaskela cuprinde, în mic, o întreagă paletă de umori, nemulțumiri, frustrări și neîmpliniri specifice unui individ care și-a pus în geanta de pe umăr toate întrebările referitoare la lumea în care se târăște și care caută, cu o febrilă nepăsare, răspunsuri.”, explică Dan-Liviu Boeriu.

Comentarii

comentarii