Acasă Cultura La două bufnițe Timișoara, Tudor Ganea și Marius Chivu dezbat romanul Cântecul...

La două bufnițe Timișoara, Tudor Ganea și Marius Chivu dezbat romanul Cântecul păsării de plajă

429
DISTRIBUIȚI

Joi 25 martie, de la ora 19.00, librăria La două bufnițe din Timișoara organizează o dezbatere online, pe facebook: Tudor Ganea în dialog cu Marius Chivu despre romanul Cântecul păsării de plajă.

“Țineți în mîini cel mai bun român de pînă acum al lui Tudor Ganea, arhitectul convertit la proză care, după – iată – cinci române publicate în tot atîția ani (unele premiate și deja traduse), își poate revendică lejer titlul de cel mai în formă tînăr romancier al momentului.

Cu Cîntecul păsării de plajă, Tudor Ganea se întoarce la etosul constănțean explorat în cartea de debut și scrie un fel de Gangs of Constantza al tranziției sălbatice din anii ’90 în care diverse grupări multietnice de outcasts își dispută teritoriul și influență asupra Cartierului Faleză Nord.

Amestecul de violență și poezie al confruntărilor de pe malul marii este memorabil și, pe alocuri, conferă acestui român realist murdar o calitate aproape psihedelică. Ainur, protagonistul cu origini tătare ale cărui ascensiune și decădere le consemnează întîmplările romanului, este o figura deopotrivă admirabilă și detestabilă, temuta și tragică, rar întîlnită în literatură română, căci singurătatea lui este egalată doar de cruzimea cu care-și face loc în viață și în moarte. Nu recomand romanul celor slabi de inima!”, scrie Marius Chivu.

 

 

 

Comentarii

comentarii