Acasă Eveniment La început de săptămână, timișenii au respectat mai atent măsurile de prevenire...

La început de săptămână, timișenii au respectat mai atent măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Doar 89 de amenzi, toate pentru persoane care nu purtau masca de protecție

280
DISTRIBUIȚI

Luni, 18 octombrie, polițiștii din Timiș au continuat să verifice modul în care locuitorii județului respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. De această dată, au fost date 89 de amenzi, toate pentru cei care nu au purtat masca sanitară de protecție în spațiile unde aceasta este obligatorie. Săptămâna trecută, erau depistate zilnic între 100 și 120 de astfel de situații, iar unele persoane chiar erau prinse în timp ce nu respectau izolarea de 14 zile sau „carantina de noapte”.

La acțiunile de luni, au participat, din nou, și jandarmi, polițiști locali, pompieri și inspectori de muncă. Au fost, în total, 296 de forţe de ordine, care au verificat 102 societăți comerciale şi 70 de mijloace de transport persoane, dintre care 29 au fost de transport în comun. Au fost, astfel, legitimate peste 2.500 de persoane. Cele 89 de amenzi acordate pentru „nerespectarea măsurilor de protecție individuală” au fost în valoare totală de 27.500 de lei.

„Având în vedere incidența cazurilor Covid-19 raportat la 1.000 de locuitori, politistii acționează în continuare pentru ca prevederile instituite să fie respectate. În același timp, conform noilor reglementări instituite, în localitățile în care incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 6/ 1.000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

Totodată,  reamintim TELVERDE-0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Poliţiştii timișeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș.

Comentarii

comentarii