Acasă Administraţie La Lugoj și Buziaș tariful pentru gunoi va fi mai mare decât...

La Lugoj și Buziaș tariful pentru gunoi va fi mai mare decât la Timișoara

3160
DISTRIBUIȚI

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADID) Timiş a finalizat licitaţiile pentru desemnarea operatorilor care vor colecta gunoiul în patru dintre cele cinci zone în care este împărţit judeţul. Potrivit vicepreşedintelui CJ Timiş, Traian Stancu, singura zonă în care licitaţia va fi reluată este zona Făget, unde nu s-a prezentat nimeni.

„Avem în Zona 0, asta înseamnă ca oraș principal Lugojul și localitățile din jurul deponeului, declarat câștigător Retim, nu se mai poate face contestație. Zona 2 și 3, Jimbolia și Deta, a fost un singur participant la licitație o asociere de firme din București, nu se mai poate face contestație. În zona Timișoara e declarată câștigătoare firma Retim, e o notificare de la firmele clasate pe locul doi și trei, că ar fi nemulțumite de rezultatul licitației. Asta nu înseamnă contestație, înseamnă că e posibil să depună, să vedem ce decizie iau”, a declarat Traian Stancu, președinte ADID.

În urma licitaţiei, tariful pentru gunoi în Timişoara, valabile din august 2018, va fi de 7,11 lei de persoană lunar. Pentru firmele din Timişoara, tariful la gunoi va fi de 282 de lei/tona. Cele mai mari tarife pentru persoane fizice vor fi la Lugoj şi Buziaş, unde se percep 8,24 de lei de persoană pe lună. În satele şi comunele din Timiş, tariful la gunoi va fi cuprins între 2,6 şi 2,8 lei de persoană lunar.

 

Zona Lugoj – Buziaș: Retim

8,24 lei/persoană urban

2,81 lei/persoană rural

215,84 lei/t societăți

Zona Jimbolia: Brai Cata SRL  – Libro Events SRL

6,92 lei /persoană urban

2,61 lei/ persoană rural

284,51 /t societăți

Zona Deta: Brai Cata SRL  – Libro Events SRL

7,11 lei/persoană urban

3,15 lei/ persoană rural

328,10 lei/t societăți

Zona  – Timişoara

7,71 lei/persoană urban

2,64 lei/persoană rural

282.57 lei/t societăți

Sursa www.banatenii.ro

Comentarii

comentarii