Acasă Editorial La moartea unui lider comunist reformist

La moartea unui lider comunist reformist

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Mihail Gorbaciov a murit. Dumnezeu să-l ierte! A fost conducătorul comunist al URSS-ului care a încercat să reformeze sistemul comunist sovietic. Misiune imposibilă, deoarece comunismul nu poate fi reformat!!! S-a dovedit prin tot ce-a urmat după perestroika și glasnost, atât în Uniunea Sovietică, cât și în țările cotropite de ea. Cum ar fi putut exista o societate comunistă care să promoveze restructurarea, dar, mai ales, transparența??? Am citit câteva versiuni ale memoriilor lui Gorbaciov, care-i arată gândirea marcată de educația marxist-leninistă. A fost un reformist și nu un reformator adevărat. Conștient de falimentul comunismului, dar neputând tăia răul de la rădăcină, a încercat să cadă la pace cu Occidentul civilizat și capitalist, neînțelegând că nu este viabil, că nu este de succes un stat comunisto-capitalist în Europa. Comunismul este posibil doar cu forța, adică cu securitatea, cu armata, cu închisorile pentru delictul de opinie. Avem și în ziua de azi cumplitul exemplu al Coreei de Nord. Comunismo-capitalism este ceea ce vedem acum în Rusia lui Putin, China lui Xi Jinping, Cuba lui Raul Castro: metastaze monstruoase, aproape imposibil de tratat, ale cancerului comunist indus de Lenin, Stalin, Mao, Fidel Castro.

Capitalismo-comunism este în România, unde metastaza comunistă, are, „cu siguranță”, „specific național”! Nu mă prind a analiza tumorile mai mici, postcomuniste, din țările europene care au avut parte de acest cancer social, nici a privi către Africa, America de Sud, unde boala comunistă apare cu periodicitatea epidemiilor de care au parte, din nefericire, locuitorii acestor continente.

Revenind la Europa de după 1989, nu cred că vor dispărea urmările comunismului odată cu moartea vechilor lideri. Atunci când ultimul copil născut în comunism nu va mai fi în viață, se va putea vorbi de o eradicare a celei mai cumplite maladii de care a avut parte vreodată societatea umană.

P.S. Liderul comunist român reformist Ion Iliescu este încă în viață. Dumnezeu să-l ierte!?

Comentarii

comentarii